tirsdag den 1. september 2009

Til lykke, til lykke!

I dag bliver husets yngste 15 og vi får middagsgæster. Fødselsdagskagen er allerede spist - den lavede Maia fra bunden i søndags og den var både flot og meget lækker.

Fødselsdagslagkage

Hjemmebagte speltbunde, sojaflødeskum, hjemmelavet vaniljecreme og friske bær - mums! Jeg kan desværre ikke forsyne læserne med en opskrift, men det kan jo være konditoren lægger den ud på sin blog engang - måske når hun er færdig med 3.g!

Kageopskrift på Maias blog

I aften skal vi så have fødselsdagsmiddag, en fast tradition her i huset. Fødselaren må selv bestille menuen, men i år har hun ladet det være op til mig.

Fødseldagsmenu

forret:

rødbede-æblesalat med honning-citron dressing og hasselnødder
ristet hjemmebagt spelt-landbrød


hovedret:

mørbradbidder med soltørret tomat, prosciutto crudo og salvie fra haven
flødestuvede svampe
hasselback kartofler


dessert:

små clafoutis med bær og æbler fra haven


Jeg skal nok prøve at huske at tage billeder!



The English Corner

The youngest member of the family is turning 15 today. We already had a birthday cake on Sunday, where Maia came by and made a delicious layered cake from scratch.

Fødselsdagslagkage

It was just as good as it looks.

Tonight we're having the traditional birthday dinner, and for once the menu has been left entirely up to me.

Birthday Dinner Menu

entré:

beetroot and apple salad dressed with honey-lemon and hazelnuts
toasted homemade spelt bread


main course:

pork tenderloin morsels with sundried tomatoes, prosciutto crudo and sage from the garden
creamed mushrooms
hasselback potatoes


dessert:

individual clafoutis with berries and apples from the garden


I shall do my best to remember to take photos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar