Så er det vist umuligt at ignorere længere - det er blevet efterår. Som et plaster på såret er der så sæsonens mange dejlige råvarer. En af dem jeg glæder mig til hvert år er hokkaido-græskar -
jeg bruger dem til en tyk og cremet suppe med husets karryblanding, og den varmer helt ned i tæerne på sådan en våd og forblæst efterårsdag. Jeg havde netop lavet en frisk portion af husets karryblanding, så i dag stod den på dejlig varm og krydret suppe. Karryblandingen får du opskriften på en af de nærmeste dage, men i første omgang kommer her suppen.
Opskrift:
1 lille eller ½ stort hokkaido-græskar
2 løg
2-3 fed hvidløg
2 spsk olie
1 stor spsk husets karryblanding
evt. 1 glas hvidvin
50 g koncentreret tomatpure
1½ liter grøntbouillon
salt
Skræl græskarret, fjern kernerne og skær det i tern.
Pil løg og hvidløg og skær dem i skiver.
Varm olien op i en tykbundet gryde og svits grønsagerne til farven på græskarret bliver stærkt orange. Drys karry over og svits i endnu 1-2 minutter.
Hæld evt. hvidvin i, hvis du bruger det, og lad det koge kraftigt op.
Kom tomatpure og kogende bouillon i gryden og bring den i kog. Skru ned på lavt blus og lad suppen simre under låg i 30 minutter.
Blend suppen og smag den til.
Server med groft brød til.
Der kan kommes en klat creme fraiche, flødeost, eller yoghurt naturel i hver enkelt tallerken hvis man ønsker.
Velbekomme!
The English Corner
There is no way around the fact that autumn is here, however loath I might be to let go of summer. Luckily this season brings a lot of lovely produce to my kitchen, e.g. hokkaido pumpkin which I look forward to every year. I use this lovely bright orange vegetable to make a nice and creamy blended soup, that can warm you right through on a wet and windy day like the one we just had. I'll give my recipe for the family curry-powder in a later entry - here comes my super simple recipe for the soup.
Recipe:
1 small or ½ larger hokkaido pumpkin
2 onions
2-3 cloves garlic
2 tbsp oil
1 large tbsp family curry-powder
optional - 1 glass white wine
50 g concentrated tomato paste
1½ litre vegetable stock
salt
Peel the pumpkin and scrape out the seeds. Cut into large dice.
Peel the onion and garlic and slice both.
Heat the oil in a thick bottomed pot and sautée the vegetables until the pumpkin turns bright orange. Add the curry powder and fry for another 2 minutes while stirring well.
If you like you can now add a glass of white wine. Bring to the boil and allow the alcohol to evaporate.
Add tomato paste and boiling stock to the pot, bring to the boil again then cover and lower heat. Let the soup simmer for 30 minutes.
Blend the soup and check for salt.
Serve with a good wholegrain bread - you can add a dollop of sourcream, cream cheese, or natural yoghurt to each bowl if you like.
Bon appétit!
fredag den 4. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar