søndag den 30. oktober 2011

Butternut-squash og appelsin


Det er sæson for både græskar og supper. Her får du opskriften på en enkel en af slagsen, med et strejf af appelsin til at trække krydringen i en ny retning.

butternut squash suppe 
mosaik

Det er ikke nødvendigt at skrælle butternut-squash inden tilberedning, så suppen her er ret enkel at lave.

Opskrift:

2 løg
2 fed hvidløg
1 butternut-squash
1 lille dusk timian
1 kvist salvie
2 spsk olie
1 tsk sød paprika
1 tsk stærk paprika
1 tsk groft salt
1 lille glas hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
saft af 1 appelsin

Pil løg og hvidløg. Skyl squash og krydderurter.
Hak løg og hvidløg groft.
Skær stilk og bund af squashen, halvér den og skrab kernerne ud. Skær kødet i grove tern.
Varm olien i bunden af en gryde og svits løg og hvidløg til de begynder at tage farve.
Tilsæt squash og krydderier og lad dem stege med ved jævn varme i et par minutter.
Kog gryden af med hvidvin, kom bouillon ved og bring det i kog. Lad suppen koge under låg i 15-20 minutter, til squashen er helt mør.
Fisk timian- og salviekviste op og blend suppen. Smag den til med friskpresset appelsinsaft og eventuelt ekstra salt.
Server med et groft brød til.

Variation: du kan udelade vinen og tilpasse syren med en lille smule citronsaft i stedet. Hvis suppen ikke må blive stærk, kan du nøjes med en knivspids chili og bruge to teskefulde sød paprika.

Velbekomme!


butternut squash soup with 
orange


The English Corner

It is the season for both pumpkins and soups. Here is the recipe for a nice butternut squash soup with a touch of orange.

Recipe:

2 onions
2 cloves garlic
1 butternut squash
1 small bunch fresh thyme
1 sprig sage
2 tbsp oil
1 tsp sweet paprika
1 tsp hot paprika
1 tsp sea salt
1 small glass white wine
1 liter vegetable stock
juice of one orange

Peel the onion and garlic. Rinse the squash and herbs.
Coarsely chop the onions and garlic.
Remove the stalk and bottom of the squash, halve it, and scrape out the seeds. Cut the flesh into chunks.
Heat the oil in the botton of a pot and fry teh onion and garlic until they begin to colour.
Add squash, herbs, and spices and allow to fry gently for a couple of minutes.
Add the wine and let it boil away until almost dry again.
Pour in the stock, bring to the boil, cover and leave to cook at low heat for 15-20 minutes or until the squash is very tender.
Remove the stalks of thyme and sage, and blend the soup until smooth.
Add the freshly squeezed orange juice and test the saltiness - add a little more salt if needed.
Serve with a good wholegrain bread.

Variation: you can omit the wine and adjust the acidity with a little lemon juice instead. If you wish to avoid the heat of the paprika, use just a small pinch of chili instead and two teaspoons of the sweet paprika.

Bon appétit!

2 kommentarer:

  1. Jeg skal da helt sikkert have lavet mig noget græskarsuppe! God ide med butternut-squash, synes de traditionelle græskar bliver liiige store nok ;-)

    SvarSlet
  2. Tillykke med blog-nomineringen på Isabellas Facebook gruppe. :-)
    Du har fået min stemme.
    Pøj-pøj!

    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet