tirsdag den 29. november 2011

Pebrede nødder


Pebernødder er en nødvendig ting at have i huset under juleforberedelserne. Jeg bager den første portion lige inden måneden begynder og så bliver der suppleret op henad vejen.

pebernødder


De her pebernødder er godt krydrede med både de traditionelle julekrydderier og et skud hvid peber. Dejen skal helst have lov at udvikle smagen over et par dage i køleskabet, men kan du ikke vente så længe så gør som jeg - bag en stor pladefuld og læg resten på køl til senere. Server dem til et glas glühwein, en julehvidtøl, eller en varm toddy.

Opskrift:

375 g fint speltmel
1 tsk st. kardemomme
1 tsk st. ingefær
1 tsk st. nelikke
½ tsk revet muskatnød
½ tsk st. hvid peber
1 tsk bagepulver
175 g mælkefri margarine
100 g ægte farin/mørk Muscovado sukker
80 g rørsukkermelis
1 æg


Mål mel, krydderier og bagepulver af i en skål og pisk det sammen med piskeriset så der kommer luft i melet.
Skær fedtstoffet i tern og gnid det ind i melet.
Rør sukker i skålen og saml så dejen med ægget.
Tril dejen til en kugle, kom den i en plastikpose og lad den hvile i køleskabet i et par dage. Dejen kan snildt holde sig på køl i 1-2 uger.
Når du skal bage pebernødderne, tændes ovnen på 175°.
Del dejen i fire dele og rul ud til fingertykke stænger. Skær i 2 cm lange stykker og tril til kugler. Sæt pebernødderne på plader beklædt med bagepapir og bag på næstøverste rille i ovnen i cirka 12 minutter, eller til de netop begynder at tage en smule farve.
Køl af på rist.
Pebernødderne kan holde sig i en måned på glas eller dåse med tætsluttende låg. 

Variation: hvis du er vild med citrus kan du komme fintrevet skal af ½ økologisk citron i dejen.

Velbekomme!


pebernødder


The English Corner

Pebernødder - literally pepper-nuts - is a traditional Danish spice biscuit we must have in our house during the month of December. This recipe yields a very spicy biscuit and requires the dough to be left to develop the taste of the spices over a couple of days in the fridge. If you cannot wait that long to taste, do as I do - bake a full tray of pepper-nuts the same day and let the rest of the dough rest in the fridge until later.

Recipe:

375 g finely ground spelt or wheat
1 tsp ground cardamom
1 tsp ground gigner
1 tsp ground cloves
½ tsp grated nutmeg
½ tsp ground white pepper
1 tsp baking powder
175 g dairyfree margarine
100 g dark Muscovado sugar (unrefined cane sugar)
80 g sugar
1 egg


Measure out the flour, spices and baking powder into a bowl and whisk shortly to incorporate a little air.
Cut the margarine into smaller pieces and rub into the flour.
Stir in the sugars, then add the egg and mix well until the dough forms a ball.
Place in a plastic bag and refrigerate for two days.
When ready to bake, heat the oven to 175° C.
Divide the dough into 4 and roll out into long ropes. Cut into 2 cm pieces and shape into nuts.
Place on baking trays and bake in the upper part of the oven for approximately 12 minutes, or until they just begin to change colour and the bottom is golden.
Let cool completely on a rack.
The biscuits will keep for 4 weeks in a tighly closed tin or jar.

Variation: if you are fond of citrus, try adding the grated rind of ½ organic lemon to teh dough.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar