lørdag den 5. november 2011

Eftermiddagsglæder


November er her og mange madbloggere begynder så småt at tænke på juleforberedelser. Men inden det store ræs sætter ind med juledekorationer, gavekøb og julemagasiner allevegne, og inden jeg begynder at tro jeg skal have travlt for at kunne være med, så vil jeg glæde mig over efteråret med noget så simpelt som et stykke kage og en god kop te.

equinox

Skulle du også trænge til en pause, kan du jo bage denne valnøddekage med appelsin og allehånde. Den smager dejligt af efterår.

Opskrift: 

75 g mælkefri margarine
75 g rørsukkermelis
125 g lys sirup
2 æg
175 g fint speltmel
1 tsk bagepulver
½ tsk allehånde
100 g malede valnødder
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
¾ dl saft fra appelsinen 

Tænd oven på 185°.
Rør margarine, sukker og sirup lyst og blødt.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Sigt mel, bagepulver og allehånde sammen og bland de malede valnødder og appelsinskal i.
Rør skiftevis el og appelsinsaft i dejen til du har en jævn dej.
Smør en 24 cm kageform og for bunden med et stykke bagepapir. Kom dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i cirka 35 minutter til den er netop gennembagt – en tandstik stukket ned midt i kagen skal komme op uden dej.
Lad kagen køle i formen i 5 minutter til den slipper siderne og vend den så ud på et fad.

Variation: du kan erstatte 75 g af melet med boghvedemel. Prøv også at krydre med 1 tsk revet frisk ingefær, eller 2 tsk kanel.

Velbekomme!


walnut cake with orange and allspice


The English Corner

November is here and People are slowly gearing up to the hectic Yule preparations. Why not take time off to enjoy the lovely autumn with an afternoon treat of this seasonal walnut cake with orange and allspice, accompanied by a good cup of tea.

Recipe:

75 g dairyfree margarine
75 g sugar
125 g golden syrup
2 eggs
175 g fine spelt flour (or wheat)
1 tsp baking powder
1 tsp allspice
100 g ground walnuts
finely grated rind of 1 organic orange
75 ml freshly squeezed juice from said orange

Heat the oven to 185° C.
Beat margarine, sugar and syrup until smooth.
Add one egg at a time, beating well.
Sift the flour, baking powder and allspice together, and mix with walnuts and orange rind.
Stir the flour and orange juice into the batter, alternating between the two, until you have a smooth dough.
Grease a 24 cm cake tin and line the bottom with parchment. Pour in the dough.
Bake the cake in the middle of the oven for 35 minutes or until done - a wooden skewer or toothpick inserted into the middle of the cake should come out clean.
Let the cake cool in the tin for 5 minutes until it lets go the sides, then turn out onto a platter.

Variation: you can substitute buckwheat flour for 75 g of regular flour. Also try flavouring the cake with 1 tsp grated fresh ginger, or 2 tsp cinnamon.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar