lørdag den 15. juni 2013

Pizza-værksted

Det er blevet sommer og vi tager lidt lettere på måltiderne og planlægningen. Eksamenslæsning gør også sit til at lave rod i de sædvanlige mønstre, så vi får taget hul på spontaniteten og de fælles ad hoc løsninger der plejer at præge sommertiden.

En hyggelig ting at lave sammen er pizzaer. Af en eller anden grund ender vi næsten altid med at lave dem om fredagen, trætte ovenpå en lang uge, og typisk uforberedte på projektet. Heldigvis kræver det ikke noget større udstyr at lave pizzaer - en gærdej på godt mel, en velkrydret tomatsovs som bund, og så er det bare at lege med alt hvad der måtte være i gemmerne til fyld.

pizza-værksted

Server en god salat til, så er aftensmaden klaret. Her kommer et par yndlingsfyld af de vegetariske: pizza med grillede auberginer, eller pizza med kartoffel og rosmarin.

Det kan godt betale sig at grille auberginerne til auberginepizzaen. Skyl og top dem, og skær i ikke for tykke skiver. Læg dem på bageplade og pensl med olivenolie. Ind under grillen i cirka 7 minutter, så er de klar.

pizza-værksted

Vi lægger dem på en bund af god tomatsovs, krydrer med oregano eller merian, og kommer lidt sorte oliven på. Top med en smule ost.

pizza-værksted

Kartoffelpizzaen kan laves med enten tomatsovs, olivenolie med presset hvidløg, eller pesto under skiverne. Der kan blandes courgetter i, eller artiskokbunde i skiver, men kartoflerne er et must. Top med frisk rosmarin, oliven og ost - denne gang blev det gedefriskost, men pecorino kan også gøre det.

pizza-værksted

Hvis du har en bagesten skal den med i ovnen, det giver de sprødeste bunde; men en almindelig bageplade kan også gå an - sådan en har vi klaret os med indtil i år.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar