onsdag den 24. juli 2013

Måske verdens nemmeste chokolademousse - og så er den mælkefri


Det her er nok den hidtil enkleste chokolademousse jeg nogensinde har lavet, og så er den tilmed mælkefri så vi alle kan være med.

IMG_0559 - version 2

Moussen indeholder kun to ingredienser, så det bliver ikke enklere. Der er frit slag, hvis man vil smagssætte sin chokolademousse - vanilje, orangelikør, espresso, alle passer de godt til desserten. Jeg kan godt lide min chokolademousse rigtig intens og mørk i smagen. Er du ikke til hals-kradsende chokoladeintensitet, kan du bruge en mildere chokolade til din mousse - f.eks. en 55% chokolade, eller en god mælkechokolade (så er den bare ikke længere mælkefri!).

Opskriften er inspireret af en video lagt ud på instagram af chotda.

Opskrift:

400 g silketofu
200 g mælkefri mørk chokolade, 65-70%

Tag din tofu ud af køleskabet i god tid, så den har stuetemperatur, når du skal bruge den.
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Lad den afkøle lidt inden brug.
Kom tofuen i blenderglasset og skrab den smeltede chokolade ned oveni. Blend til du har en ensartet masse.
Fordel din chokolademousse i 8 små portionsglas, eller kom den i en serveringsskål. Dæk din mousse til og stil den på køl i mindst 30 minutter.
Server med et skud espresso, en håndfuld modne bær, eller et lille glas god portvin.

Hvis din mousse skal være luftig, kan du komme den blendede masse på køl i en halv til en hel time og så piske den godt igennem med el-piskeren, inden du fylder på portionsglas.

Variation: hvis du sørger for at chokoladen er vegansk, kan du servere desserten for dine veganer-venner. Prøv også at komme en spiseskefuld likør i massen, eller top med (soja)flødeskum og hakkede ristede nødder.

Velbekomme!



The English Corner

Possibly the world's simplest chocolate mousse, using only two ingredients. And dairy-free to boot! The recipe is inspired by a video posted by chotda on instagram.

Recipe:

400 g silken tofu
200 g dairy free dark chocolate, 65-70%

Remove your tofu from the fridge well ahead of time - it needs to be at room temperature when you use it.
Chop up your chocolate of choice and melt it over a bain marie. Leave to cool slightly.
Place the tofu in your blender and add the melted chocolate. Run the blender at high speed until you have a smooth mousse.
Fill 8 small serving pots with mousse, or scrape it into a nice serving bowl. Cover and refrigerate for minimum 30 minutes.
Serve the mousse cold with an espresso shot, a handful of summer berries or a small glass of good Port. You can also top the mousse with whipped (soy)cream.

If you want your mousse more airy try refrigerating it for 30 minutes to an hour, and beating it well with your mixer for a couple of minutes before spooning into serving pots.

Variation: if you like your chocolate mousse slightly less intense use a 55% chocolate, or try it with a milk chocolate (not dairy-free!). You can spice up your mousse with a tablespoon orange, cherry or almond liqueur, vanilla bean, or a little espresso.

Bon appétit!

3 kommentarer:

  1. Lyder lækkert- minder den i konsistens ikke mere om chokoladebudding end den luftige mousse? Kh Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er ikke så luftig, men den er cremet og tæt - slet ikke som en budding. Jeg plejer ellers at lave min chokolademousse udelukkende på chokolade og æg (smelt chokoladen, rør blommerne i, fold de stiftpiskede hvider i og stil på køl) og her er konsistensen næsten den samme :)

      Slet
    2. Må prøves - tak :-)

      Slet