Vi er rigtig glade for hokkaido græskar her i huset. Det er et lækkert tæt og cremet græskar, meget mættende og med en ikke altfor sød smag. Ofte bliver det til forskellige fyldige og krydrede supper, men her er en opskrift på ovnbagt græskar med mandler og fårefeta - en dejlig ret til de kødløse dage, der dog også kan bruges som et godt tilbehør til en lammesteg. Vi spiste vores græskar sammen med kogt rød quinoa med karameliserede løg, og det var meget flot sammen i farven.
Opskrift:
1 mindre hokkaido græskar
2 håndfulde mandler
nåle fra 2 kviste rosmarin
4-5 stilke timian
1 tsk sydesalt
friskkværnet sort peber
2 spsk olivenolie
150-200 g fårefeta i tern
evt. 1 håndfuld sorte soltørrede oliven
Tænd ovnen på 200°.
Flæk græskarret, skrab kernerne ud og skræl det. Del græskarret i kvarte og skær hver del i 10-15 mm tykke skiver.
Kom græskar-skiver, mandler og krydderurter i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og dryp olien over.
Bag fadet midt i ovnen i 20-25 minutter til græskarret er mørt – prøv at stikke med en urtekniv.
Tage fadet ud af ovnen og drys fetaen og evt. oliven over.
Server med groft brød eller quinoa, eller brug græskarret som tilbehør til en lammesteg.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe:
1 smaller hokkaido pumpkin
2 handfuls almonds
needles of 2 sprigs rosemary
4-5 sprigs thyme
1 tsp flaky sea-salt
freshly ground black pepper
2 tbsp olive oil
150-200 g sheeps milk feta in cubes
1 handful sundried black olives if you like
Heat the oven to 200° C.
Split the pumpkin and scrape out the seeds. Remove the peel.
Divide the pumkin into 4 parts and cut each into 10-15 mm thick slices.
Place the slices in a low ovenproof dish and sprinkle with almonds and fresh herbs. season with salt and pepper and drip with oil.
Bake in the middle of the oven for 20-25 minutes until the pumpkin is very tender - test with the point of a sharp knife.
Remove the dish from the oven, top with the cheese and olives if using, and serve accompanied by a good wholegrain bread. Or with cooked red quinoa with caramelised onions folded in - this is how I served mine.
The pumpkin is also good as a side to roast lamb.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar