Nogen gange er der bare alvorligt brug for chokolade-førstehjælp, og så kan man godt bruge en opskrift på brownies.
Den her giver en passende mængde, så man ikke har til hele ugen og er ved et eksplodere til sidst. Er man kun få chokomaner i familien er der nok til at fryse halvdelen ned til senere. Der skal bruges en god mørk chokolade af typen "edelbitter", ellers bliver resultatet simpelthen for kvalmende sødt. Tilhører du det store flertal der godt tåler mælkeprodukter, skal du selvfølgelig bruge smør i opskriften - alt andet ville være en forbrydelse!
Opskrift:
160 g mørk chokolade, min. 70%
125 g god mælkefri margarine
2 æg
2 dl fint rørsukker
korn af 1 stang vanilje
80 g valnødder
2½ dl fint speltmel
lidt fedtstof til at smøre formen
Tænd ovnen på 180°
Hak chokoladen og smelt den sammen med margarinen i en chokoladesmelter eller over vandbad. Rør i massen til den er blank og glat, og hæld den så over i en skål.
Slå æggene ud i en lille skål og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom dem i chokolademassen sammen med sukker og vanilje og rør godt.
Hak halvdelen af valnødderne fint, evt. i en minihakker, og den anden halvdel lidt mere groft.
Sigt melet over nødderne og bland det derefter i dejen. Rør godt.
Smør en ovnfast form på 20x20 cm og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordel dejen i formen og glat overfladen ud.
Bag midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til et træspyd stukket ned midt i kagen kommer rent op.
Lad kagen afkøle helt i formen og skær den ud i 4x4 cm store tern.
Velbekomme!
The English Corner
When in serious need of first aid of the chocolatey kind, this recipe for non-sticky brownies may come in handy. If your family comprises only a limited number of choco-maniacs, this may even give you enough to keep some in the freezer for the next crisis. Should you be so lucky as to be one of the large majority who have no problem with dairy products, you must use butter for this recipe - anything else would be a crime!
Recipe:
160 g dark chocolate, min. 70%
125 g quality dairyfree margarine
2 eggs
200 ml golden sugar
seeds of 1 vanilla pod
80 g walnuts
250 ml flour (I use sifted spelt flour)
a little grease for the baking tin
Chop the chocolate and melt together with the margarine in a choclate melter or a Bain Marie. Stir thoroughly until smooth and shiny. Pour into a mixing bowl.
In a small bowl whisk the eggs together with a fork, then add to the chocolate mixture together with the sugar and vanilla. Stir well until thoroughly combined.
Chop half the walnuts finely, and the other half more coarsely for a bit of texture.
Sift the flour and mix with the nuts, then fold both into the dough until uniform in texture.
Grease a 20x20 cm baking tin and line the bottom with a piece of parchment. Pour in the dough and smooth the surface.
Bake in the middle of the oven for about 45 minutes, or until a wooden skewer comes out clean when inserted into the cake.
Let the brownies cool in the tin, then cut into 4x4 cm squares.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar