Der er de lækreste rødbeder at få i øjeblikket, så jeg vil lige dele denne opskrift på rødbedesalat med æbletern og frisk basilikum, som jeg lavede sidste år.
Opskrift:
4 mindre rødbeder
1 håndfuld basilikum blade
2 spsk hvid balsamico-eddike
1 tsk flydende honning
4 spsk god olivenolie
1 spsk revet løg
½ tsk salt
friskkværnet peber
1-2 æbler (f.eks. Cox Orange)
Skrub rødbederne og kog dem derefter i letsaltet vand i ½ time.
Kom de kogte rødbeder i en skål isvand. Når de er lunkne gnides skindet af.
Skær enderne af rødbederne og skær dem derefter i små tern.
Skyl og hak basilikum og bland med rødbedetern i en skål.
Rør en dressing sammen af eddike, honning og olie, og krydr med løg, salt og peber. Hæld den i skålen og bland godt.
Fjern kærnehuset på æblerne og skær dem i tern. Vend i salaten og lad den trække køligt i 15-20 minutter.
Hvis salaten skal være mere mættende tilsættes 1-2 håndfuld hakkede valnødder eller hasselnødder, og/eller 100 g feta i tern.
Velbekomme!
The English Corner
Since there are lots of delicious beetroot to be had at the market just now, here is a recipe for beetroot salad with apple and fresh basil from last year's experiments.
Recipe:
4 slim beets
a handful fresh basil leaves
2 tbsp white balsamic vinegar
1 tsp liquid honey
4 tbsp good olive oil
1 tbsp grated onion
½ tsp salt
freshly ground pepper
1-2 apples (e.g. Cox Orange)
Scrub the beets and boil for ½ hour in salted water. Plunge into cold water and rub the skins off.
Cut off both ends of the beets, dice them and place in a bowl. Rinse and chop the basil leaves and mix with the beets.
Mix a dressing from the vinegar, honey and oil, and season with onion, salt and pepper. Pour over the beets and mix well.
Core the apples and dice finely. Mix with the beets and leave in a cool place for 15-20 minutes before serving.
When I want a more filling version of this, I add 1-2 handfuls chopped walnuts or hazelnuts, and/or 100 g crumbled feta cheese.
Bon appétit!
mandag den 23. november 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar