Jeg har haft lyst til noget sødt og krydret det sidste par dage, og idag fik jeg endelig skrabet energien sammen til at bage en plade ingefærsnitter med citron.
Det er ikke fordi det er hverken svært eller særlig tidskrævende, men det kræver selvfølgelig lige at man klarer at ophæve weekend-inertien, som kan blive temmelig træg når man smider et par forkølelser oveni! Men det lykkedes, så her kommer min opskrift på ingefærsnitter med citron.
Opskrift:
250 g fint speltmel
½ tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
fintrevet skal af ½ øko-citron
125 g vegetabilsk margarine
180 g lys Muscovadosukker
1 stort æg
ca. 2 spsk sukker til drys (evt. hjemmelavet vaniljesukker)
Tænd ovnen på 200°
Bland mel, bagepulver, ingefær og citronskal i en skål.
Kom margarinen i skålen og gnid den ind i melet.
Rør sukkeret i med en gaffel.
Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let sammen med gaflen. Tag 1 spsk æg fra og kom resten i skålen, rør godt med gaflen.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og saml den med hænderne. Del den i 4 stykker og rul hver del ud til et finger-tykt reb.
Kom den udrullede dej på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den let flad med fingrene – læg kagerne med god afstand imellem, da de breder sig noget under bagningen.
Pensl med resten af ægget og drys med sukker.
Jeg bruger mit hjemmelavede vaniljesukker - et glas med rørsukker hvor jeg kommer vaniljestænger i når jeg har skrabet kornene ud. Fyld op med sukker efterhånden som det synker i glasset.
Bag kagerne midt i ovnen i 13 minutter til de er let gyldne.
Tag kagerne ud af ovnen og skær dem straks i snitter på skrå. Lad dem køle helt af på en rist.
De afkølede kager bliver hårde og sprøde, og du kan evt. dyppe den ene ende i mørk chokolade.
De lune kager, serveret varme direkte fra ovnen, er perfekt tilbehør til en omgang god chokoladeis.
Velbekomme!
The English Corner
I've been craving something sweet and spicy for the past few days, and finally mustered the energy to bake a plate of ginger biscuits today. These are both fast and easy to make, and taste great with a cup of tea or coffee. I like to lace my ginger biscuits with lemon zest, and sprinkle them with my homemade vanilla sugar.
Recipe:
250 g fine sifted flour
½ tsp baking powder
2 tsp powdered ginger
finely grated zest of ½ organic lemon
125 g dairyfree margarine
180 g pale Muscovado sugar
1 large egg
ca. 2 tbsp sugar for sprinkling (homemade vanilla sugar if you like)
Heat the oven to 200° C
Combine the flour, baking powder, ginger and lemon zest in a bowl.
Add the margarine and rub it into the flour using your hands.
Mix Muscovade sugar into the flour using a fork.
Beat the egg lightly with the fork in a small bowl, and set 1 tbsp aside. Add the rest to the bowl and mix well, using the fork.
Turn the dough out onto a lightly floured tabletop and gather it into a ball. Divide into 4 parts and roll each part out into a rope of a fingers thickness.
Place the cakes on parchment covered baking sheets and flatten slightly with your fingers - leave a good distance between the cakes as they will spread when baking.
Paint the tops with the remainder of the egg and sprinkle with sugar.
Bake in the middle of the oven for 13 minutes or until lightly golden.
Remove from the oven and immediately cut diagonally into biscuits.
Leave to cool completely on a rack.
You can dip one end of the cold and crisp bicuits in dark melted chocolate if you like.
The warm and chewy biscuits straight from the oven are great with a large scoop of dark chocolate icecream.
Bon appétit!
søndag den 8. november 2009
Ingefærsnitter
Labels:
allergivenlig,
bagning,
baking,
biscuits,
dairy free,
mælkefri,
opskrift,
recipe,
småkager,
vegetarian,
vegetarisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar