Da vi planlagde hvilke kager der skulle bages til den fælles fødselsdag i sidste uge, stod det helt klart at vi skulle have en eller anden form for kage med æble i. Det endelige valg faldt på en æbletærte.
Mine køkkenskabe var leveringsdygtige i marcipan, så det blev æbletærte med marcipan. Tærten kan serveres som den er, eller med en skefuld cremefraiche, flødeskum, eller vaniljeparfait til.
Opskrift:
200 g fint
speltmel
100 g
mælkefri margarine
1 nip salt
2 spsk sukker
1 æggeblomme
lidt
mandelmælk
200 g
marcipan
1 spsk fint
speltmel
1 æggehvide
½ dl
mandelmælk
2-3 æbler
2 spsk sukker
½ tsk stødt
kanel
Kom melet i en skål og gnid fedtstoffet ind i melet.
Rør salt og sukker i og saml dejen med æg og en smule mandelmælk.
Rør salt og sukker i og saml dejen med æg og en smule mandelmælk.
Form dejen til en kugle, kom den i en plasticpose og læg den
i køleskabet.
Riv marcipanen groft og rør den blød med æggehvide og
mandelmælk. Stil fyldet på køl til det skal bruges.
Tænd ovnen på 200° og smør en tærteform.
Rul dejen ud mellem to stykker papir, træk det ene af og vend dejen ud i formen. Træk det øverste stykke papir af og tryk forsigtigt dejen ud i bunden og op langs siderne. Skær eventuelt overskydende dej væk med en skarp kniv.
Prik bunden overalt med en gaffel og bag den midt i ovnen i 10 minutter.
Rul dejen ud mellem to stykker papir, træk det ene af og vend dejen ud i formen. Træk det øverste stykke papir af og tryk forsigtigt dejen ud i bunden og op langs siderne. Skær eventuelt overskydende dej væk med en skarp kniv.
Prik bunden overalt med en gaffel og bag den midt i ovnen i 10 minutter.
Lad bunden køle lidt ned mens æblerne gøres klar.
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem i tynde
både. Drys æblebådene med en blanding af kanel og sukker.
Fordel marcipanmassen i den forbagte bund og tryk
æblebådene ned i massen i et fint mønster.
Bag tærten på næst-nederste rille i ovnen i 35 minutter,
eller til den er gennembagt og let gylden.
Afkøl tærten inden servering.Variation: du kan krydre din æbletærte med vanilje eller kardemomme i stedet for kanel.
Velbekomme!
The English Corner
For our collective birthday celebration last week I made this apple tart with marzipan. Here it is, pre-baking.
Serve it plain, or with a dollop of vanilla parfait or whipped cream.
Recipe:
200 g fine
spelt flour (or wheat)
100 g
dairyfree margarine
1 small pinch salt
2 tbsp sugar
1 egg yolk
a little almond milk
200 g
marzipan
1 tbsp fine
spelt flour (or wheat)
1 egg white
50 ml almond milk
2-3 apples
2 tbsp sugar
½ tsp ground cinnamon
Rub the margarine into the flour in a mixing bowl.
Add salt and sugar, and stir in egg and just enough almond milk to bring the dough together.
Add salt and sugar, and stir in egg and just enough almond milk to bring the dough together.
Shape into a ball, place in a plastic bag, and refrigerate.
Grate the marzipan and whisk together with egg white and almond milk until soft. Refrigerate until ready to use.
Heat the oven to 200° C and grease a tart tin.
Roll out the dough between two pieces of parchment paper until large enough to fit the tin. Pull off the top paper and flip the dough into the tin. Remove the remaining paper and carefully ease the dough into the tin, pressing firmly to coat the bottom and sides. Remove any excess dough using a small sharp knife.
Prick the crust all over with the tines of a fork, and bake in the middle of the oven for 10 minutes.
Roll out the dough between two pieces of parchment paper until large enough to fit the tin. Pull off the top paper and flip the dough into the tin. Remove the remaining paper and carefully ease the dough into the tin, pressing firmly to coat the bottom and sides. Remove any excess dough using a small sharp knife.
Prick the crust all over with the tines of a fork, and bake in the middle of the oven for 10 minutes.
Let the crust cool slightly while you ready the apples.
Peel and core the apples, then cut them into thin wedges. Sprinkle liberally with a mixture of sugar and cinnamon.
Spread the marzipan evenly over the bottom of the crust and place the apple wedges on top, pressing down slightly to embed them in the filling.
Bake on the second rung from the bottom for 35 minutes, or until done and light golden.
Allow to cool before servingVariation: you can flavour your apple tart with vanilla or cardamom instead of cinnamon.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar