Glem alt om den opskrift på jordnøddesnitter jeg bloggede i august, her kommer den ægte vare - sprøde og lækre jordnøddekager til kagedåsen.
Jeg kommer chokolade i mine, men du kan også lave dem uden. Opskriften her giver cirka 40 styk.
Opskrift:
100 g mælkefri margarine
100 g sukker
60 g farin
1 tsk vanilje
1 æg
1½ dl grov jordnøddesmør
200 g fint speltmel
¼ tsk fint salt
50-75 g mørk chokolade
Tænd ovnen på 180°.
Pisk margarine, sukker, farin og vanilje blødt. Pisk ægget
i.
Rør jordnøddesmør i dejen.
Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen.
Hak chokoladen og vend den i dejen.
Tril valnøddestore kugler af dejen, læg dem på bageplader
beklædt med papir og tryk dem flade med en gaffel eller to fingre.
Bag småkagerne midt i ovnen i 10 minutter, eller til de
netop begynder at tage farve.
Afkøl på rist.
Småkagerne kan gemmes i en kagedåse med tætsluttende låg.
Småkagerne kan gemmes i en kagedåse med tætsluttende låg.
Velbekomme!
The English Corner
Nice and crunchy peanutbutter biscuits with chocolate chips. The recipe makes approximately 40 biscuits.
Recipe:
100 g dairyfree margarine
100 g sugar
60 g dark Muscovado sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
150 ml crunchy peanut butter
200 g fine spelt flour (or wheat)
¼ tsp fine salt
50-75 g dark chocolate chips
60 g dark Muscovado sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
150 ml crunchy peanut butter
200 g fine spelt flour (or wheat)
¼ tsp fine salt
50-75 g dark chocolate chips
Heat the oven to 180° C.
Whisk together the margarine, sugar, Muscovado and vanilla until soft. Add the egg and mix well.
Whisk together the margarine, sugar, Muscovado and vanilla until soft. Add the egg and mix well.
Stir in the peanut butter.
Sift flour, baking powder and salt into the bowl and mix well.
Add the chocolate chips.
Cover your baking tray with parchment. Scoop up walnut sized pieces of dough and shape into balls. Place on the baking tray and flatten slightly by pressing down with your fingers or the back of a fork.
Bake in the middle of the oven for 10 minutes, or until they just barely begin to colour.
Transfer to a rack and leave to cool completely.
Store the biscuits in a tin with tight fitting lid.
Transfer to a rack and leave to cool completely.
Store the biscuits in a tin with tight fitting lid.
Variation: you can leave out the chocolate chips and substitute an equal amount of roasted, salted peanuts instead - just chop coarsely, and leave out the salt in the recipe.
Bon appétit!
Uhmmm, de ser gode ud :-) Dem må jeg prøve en dag!
SvarSlet