Så er der masser af lækre faste blomkål på markedet, og sammen med de sidste gode kartofler kan de blive til en klassisk indisk ret: aloo gobi. Det er en enkel og lækker måde at servere blomkålen på, og eventuelle rester er gode som fyld i parathas, fyldte indiske fladbrød bagt på panden. Aloo gobi findes i en del varianter, men her kommer en ultra simpel udgave, som vi godt kan lide hjemme hos os.
Opskrift:
1 lille blomkål
½ kg kartofler
2-3 hele grønne chilier
1 tsk løgfrø
3 spsk olie
salt
Rens blomkålen og del i små buketter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Skyl og tør chilierne. Flæk dem hvis retten skal være stærk.
Varm olien op i en sauterpande. Tilsæt de hele krydderier og lad dem stege nogle sekunder til løgfrøene begynder at springe.
Kom kartoflerne i panden og steg i 3-5 minutter under omrøring. Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem stege med under jævnlig omrøring i yderligere 3 minutter.
Skru ned på lav varme og lad grønsagerne stege møre under låg, ca. 15 minutter. Rør jævnligt så de ikke brænder på.
Tag låget af panden, tilsæt salt og lad eventuel væde fordampe inde servering.
Blomkålen skal være fast og kun netop mør, hvilket er med til at gøre denne tilberedningsmåde ekstra lækker.
Vi spiste vores aloo gobi med hvide ris, agurke raita og den nemme auberginekarry jeg bragte opskriften på i sidste uge.
Velbekomme!
The English Corner
Cauliflower are in season and here is one of our favourite Indian style recipes using it - a bare-bones version of aloo gobi.
Recipe:
1 small cauliflower
½ kg potatoes
2-3 whole green chillies
1 tsp onion seeds
3 tbsp light vegetable oil
1 tsp coarse salt
Rinse the cauliflower and divide it into little florets.
Peel the potatoes and cut into 2 cm dice.
Rinse and dry the chillies. Split them if you want the dish to be hot, otherwise leave them whole.
Heat the oil in a broad bottomed saucepan. Throw in the chillies and onion seeds and fry for a few seconds - keep a lid handy as the seeds may spatter.
Add the potatoes and fry for 3-5 minutes while stirring constantly. Add the cauliflower florets and continue frying for another 3 minutes.
Reduce heat to low, cover the pan and let the vegetables cook gently for approximately 15 minutes until just tender. Stir the dish occasionally to keep the vegetables from sticking to the bottom of the pan.
Remove the lid when the vegetables are just done, but still have som "bite" to them. Add salt and let any remaining liquid evaporate before serving.
We had our aloo gobi with steamed white rice, cucumber raita, and the simple aubergine and red lentil curry I gave the recipe for last week.
Bon appétit!
mandag den 13. april 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Ea
SvarSletEr det nigellafrø du bruger?
Glad hilsen
Malou
Hej Malou
SvarSletJa, det er nigellafrø jeg bruger i opskriften.
:)