![kryddersirup](http://farm5.static.flickr.com/4086/5220722852_33b9289415.jpg)
Der skal bare bruges 1 spsk sirup per glas og så topper du op med hvad du foretrækker, godt varmet igennem forinden - hvidvin, rødvin (eventuelt med et skud portvin), god ufiltreret æblemost (eventuelt med et skud Calvados eller Crème de Cassis), solbær- eller hyldebærmost, eller en kop stærk sort te med varm mælk.
Opskrift:
1½ dl gyldent rørsukker
2 dl vand
1 stang kanel
½-1 tom vaniljestang
2 tsk grønne kardemommekapsler
2 skiver frisk ingefær
2-3 nelliker
skal af ½ øko-citron
Skræl citronen tyndt, så du undgår bitterhed fra den hvide del af skallen.
Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring det i kog. Lad det simre stille i 10 minutter.
Skold et glas eller en lille flaske og hæld siruppen på. Kom bare krydderierne ved, så kan de stå og trække videre.
Skru låget på og opbevar flasken i køleskab efter afkøling.
Variation: udelad eventuelt vanilje og kom i stedet en lille stjerneanis i - den skal du dog ikke lade trække med i flasken, ellers bliver smagen for overdøvende. Citronskal kan eventuelt erstattes med appelsinskal - stadig økologisk.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe: in English at a later date.
Variation:
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar