onsdag den 1. december 2010

Varme drikke

Udover den varme chokolade og de mange daglige kopper te kalder kulden på noget lidt mere krydret. Jeg har fået lavet en lille portion af min kryddersirup, som er god til både gløgg, krydret æblemost eller anden juice, og til chai i en håndevending.

kryddersirup

Der skal bare bruges 1 spsk sirup per glas og så topper du op med hvad du foretrækker, godt varmet igennem forinden - hvidvin, rødvin (eventuelt med et skud portvin), god ufiltreret æblemost (eventuelt med et skud Calvados eller Crème de Cassis), solbær- eller hyldebærmost, eller en kop stærk sort te med varm mælk.

Opskrift:

1½ dl gyldent rørsukker
2 dl vand
1 stang kanel
½-1 tom vaniljestang
2 tsk grønne kardemommekapsler
2 skiver frisk ingefær
2-3 nelliker
skal af ½ øko-citron


Skræl citronen tyndt, så du undgår bitterhed fra den hvide del af skallen.
Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring det i kog. Lad det simre stille i 10 minutter.
Skold et glas eller en lille flaske og hæld siruppen på. Kom bare krydderierne ved, så kan de stå og trække videre.
Skru låget på og opbevar flasken i køleskab efter afkøling.

Variation: udelad eventuelt vanilje og kom i stedet en lille stjerneanis i - den skal du dog ikke lade trække med i flasken, ellers bliver smagen for overdøvende. Citronskal kan eventuelt erstattes med appelsinskal - stadig økologisk.

Velbekomme!



The English Corner

Recipe: in English at a later date.



Variation:
Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar