fredag den 29. juli 2011

Restemad - salat med kylling

Lidt sommerlig inspiration til brug af kylling. Vi er alle mest til lårkød her i huset når vi spiser ovnstegt kylling, så der er brystkød til en dejlig salat næste dag.

salad from leftover chicken

Med to hele kyllingebryster er der rigeligt salat til at mætte 4-6 personer, og skal den strække længere kan der tilsættes 2 dl kogte butterbeans, kogte kartofler i skiver, eller en topping af hakkede hårdkogte æg. Begynd måltidet med ½ avocado til hver og giv godt grovbrød til salaten. Ost til dessert, eller en friskbagt clafoutis på f.eks. blåbær eller modne Reine Claude blommer giver mad nok til 6-8.

Opskrift:

1 hoved frisésalat
2 stk tilberedt kyllingebryst
3-4 modne tomater
½ rødløg
½ tsk flagesalt
friskkværnet peber
1 håndfuld nødder eller kerner

marinade af fransk sennep, hvidvinseddike og god olie


Skyl salaten grundigt og slyng den fri for vand. Riv bladene i mindre stykker og fordel dem på et stort fad.
Skær kyllingekødet i mindre stykker og fordel dem over salaten.
Skyl tomaterne og pil rødløget. Skær begge dele i tynde både og fordel dem på fadet.
Drys salt og peber over salaten.
Pisk marinaden sammen og hæld den over. Pynt med for eksempel græskarkerner eller ristede pinjekerner.

Variation: jeg kom græskarkerner på min salat, men ristede pinjekerne er også godt. En sensommerversion kan laves med hakkede valnødder og tynde skiver æble i stedet for tomat.

Velbekomme!

another nice meal

The English Corner

Denmark is experiencing an entire movement centered around limiting the waste of food, so I'm posting leftover-recipes as inspiration to those interested. This filling summery salad uses a couple of chicken breasts left over from a roast. If you serve halved avocados as starters and finish off the meal with cheeses or a fresh baked berry clafoutis, you have a delicious meal for 6-8 persons, depending on how hungry everyone is.

Recipe:

1 head of frisé salad
2 pieces cooked chicken breast
3-4 ripe tomatoes
½ red onion
½ tsp salt flakes
freshly ground pepper
1 handful nuts or seeds

dressing from French mustard, vinaigre and a good virgin oil


Thoroughly rinse the salad and drain away the water. Break the leaves into smaller pieces and place on a large platter.
Cut the chicken into smaller pieces and distribute on top.
Rinse tomatoes and peel the onion. Cut both into thin wedges and add to the salad.
Season with salt and pepper, whisk the dressing together and pour it over the top.
Top the salad with nuts or seeds, and serve with a good wholegrain bread.

Variation: I used pumpkin seeds in my salad, but roasted pine kernels would be great too. You can make an August or September version of this with chopped walnuts and using apples instead of tomatoes. If you want the salad to be more filling, or prefer a vegetarian version, you can include slices of cooked potato and/or a few handfuls of cold, cooked butterbeans.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar