lørdag den 2. juli 2011

Hindbær-kokosmuffins

Dagens regvejrs-bagværk blev en muffin. Der er modne hindbær i den våde have, så de blev med hindbær og både kokosmælk og kokosmel.

raspberry-coconut muffins

Opskriften her giver 12 store muffins - frys eventuelt halvdelen ned til en anden dag.

Opskrift:

200 g økologisk rørsukkermelis
korn af ½ stang vanilje
2 æg
250 g fint speltmel
2 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 dl olie
1½ dl kokosmælk
fintrevet skal af ½ øko-citron
2 dl kokosmel
125 g hindbær


Tænd ovnen på 185°.
Smør 12 muffinforme godt, eller for med papirforme.
Pisk sukker, vanilje og æg luftigt i en røreskål, 5-10 minutter med elpiskeren giver et godt resultat.
Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen skiftevis med olie og kokosmælk.
Bland kokosmel og citronskal og rør det i dejen med en dejskraber. Vend forsigtigt bærrene i.
Fyld formene ¾ op med dej og bag kagerne midt i ovnen i cirka 20 minutter. Tjek med et træspyd om kagerne er gennembagt og giv dem eller lidt længere tid.
Lad dem køle af på en rist.

raspberry-coconut muffins

Variation: du kan bruge andre bær, eller tilsætte en tilsvarende mængde groftrevet æble eller hakket rabarber. Kokosmælk og -mel kan erstattes af mandelmælk og -mel.

Velbekomme!



The English Corner

Raspberry-coconut muffins for a rainy day.

raspberry-coconut muffins

The recipe yields 12 large muffins.

Recipe:

200 g sugar (organic cane sugar is good)
seeds from ½ vanilla pod
2 eggs
250 g fine spelt or wheat flour
2 tsp baking powder
¼ tsp fine salt
100 ml neutral vegetable oil (e.g. rape-seed or grape-seed)
150 ml coconut milk
grated rind of ½ organic lemon
200 ml dessicated coconut
125 g fresh raspberries


Heat the oven to 185° C.
Grease a 12-muffin tin well, or line with paper cups.
Beat the sugar, vanilla and eggs well with an electric beater for 5-10 minutes until pale and well mounted.
Sift the flour, bakingpowder and salt together, and stir into the dough using a spatula, and alternating with the oil and coconut milk.
Mix dessicated coconut and lemon rind and fold into the dough.
Gently fold in the fresh raspberries.
Fill each muffin mould to ¾ height, then bake them in the middle of the oven for appriximately 20 minutes. Check with a wooden skewer to see that they are baked through, and give them a few minutes more if needed. Don't let them bake for too long, or they will end up dry.
Let the muffins cool on a rack.

Variation: you can use other berries for the muffins, or substitute an equal measure of coarsely grated apple or chopped rhubarb. Instead of coconut milk and dessicated coconut, try using almond milk and almond meal.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar