fredag den 3. august 2012
Morgenkaffe-shake
Jeg drikker rigtig meget te. Helst helt ren te af forskellig slags - grønne, sorte, hvide - og gerne bestemte teer i forskellige situationer. Kaffe drikker jeg stort set kun når jeg mødes med døtrene på café, og kun i den stærkt fortyndede udgave med masser af skummende sojamælk. Men kaffe-shake er en anden sag...
Her får du opskriften på min morgenkaffe-shake. Den giver et stort glas at vågne op på, eller to mindre glas at dele.
Opskrift:
2 dl plantemælk
1 fuldmoden banan
1 blød dadel
1 top-tsk instant kaffe
korn af ¼ stang vanilje
Kom plantemælken i blenderglasset. Skræl bananen og fjern stenen fra dadlen. Kom det hele i glasset og blend på høj hastighed i 30 sekunder.
Server i et højt glas, eventuelt med et lille drys kanel, kakao, eller revet chokolade på toppen.
Variation: vil du have din kaffeshake helt kold, kan du erstatte en halv deciliter af mælken med en lille håndfuld isterninger.
Velbekomme!
The English Corner
I'm not much of a coffee drinker. In fact I only drink coffee when I meet my girls at a cafe, and always a version thinned down with buckets of frothy soy milk. However, this coffee-shake is another matter entirely! This is my recipe for a delicious morning wake-up coffee - it yields one large glass or two smaller.
Recipe:
200 ml plant milk (soy, rice or almond)
1 fully ripe banana
1 soft date
1 heaped tsp instant coffee
marrow of ¼ vanilla pod
Place the milk in your blender. Peel the banana and remove the pit of the date. Add all the ingredients to the blender and process at high speed for 30 seconds.
Serve in a tall glass, sprinkled with a little cinnamon, cocoa powder or grated chocolate if you like.
Variation: if you want your coffee-shake chilled, substitute a small handful of ice-cubes for 50 ml of the milk.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar