onsdag den 29. april 2020

Banankage uden klage

Endelig en udgave der aldrig er klæg!

Jeg kan godt lide at putte krydderier i min, men det kan du gøre som du vil. Jeg kan også godt lide at putte valnødder i, de giver lidt at tygge på, men er ikke nødvendige (eller en del af den oprindelige opskrift).

Jeg har lirket den her opskrift til ud fra en fransk af slagsen, fundet på det omfattende opskrifts-site Marmiton, som vel nærmest er franskmændenes svar på Karolines Køkken krydset md Dr. Oetker. I hvert fald fandt jeg en opskrift på "amerikansk banankage", som jeg så har pillet lidt ved for at passe den til som jeg vil have den.

Opskrift:
tænd ovnen på 170º
smør en sandkageform og for den med en strimmel bagepapir

ingredienser:
250 g (spelt)mel
100 g rørsukkermelis
50 g farin eller mørk muscovado
1 tsk ægte kanel
1/2 tsk kardemomme
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

85 g (Naturli' plante)smør, smeltet
2 store, eller 3 mindre, fuldmodne bananer
2 spsk (havre)mælk
1 tsk citronsaft

2 æg
evt. en håndfuld valnøddekerner

Mål de tørre ingredienser af og tag 100 g mel til side. Bland resten af de tørre ingredienser i en skål. Hak valnødderne groft, hvis du vil have dem i.
Smelt smørret og lad det afkøle let. Pil og mos bananerne og kom dem i skålen sammen med smør, mælk og citronsaft. Pisk grundigt med en el-pisker til dejen er lind og ensartet, cirka 2 minutter.
Kom æggene og det resterende mel i, sammen med valnødderne, og bland godt.
Skrab dejen ned i din form og bag kagen midt i ovnen i cirka 55 minutter, eller til den er gennembagt.
Lad kagen afkøle i formen i 10 minutter og derefter på rist.



God fornøjelse!


Variation: prøv den med andre nødder, med chokoladestykker, eller med f.eks. citronskal og vanilje i dejen.


Velbekomme!



The English Corner

Recipe:

Google Translate is your friend here!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar