tirsdag den 8. december 2020

De bedste scones

Nu har jeg fundet min go-to opskrift på luftige scones, som kan varieres på forskellige måder. Den er hurtig og nem, især hvis du gør som jeg og bare klapper dejen ud i en cirkel og skærer den igennem tre gange, så du får seks "lagkagestykker" som scones. Hvis du gerne vil have en mere traditionel facon på dine scones, kan du klappe dejen ud på et meldrysset bord i stedet og stikke dem ud.


Opskrift:

180g fint speltmel
1 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 nip salt

70g koldt (vegansk) smør

- fyld efter eget valg -

3/4 dl planteyoghurt (eller andet syrnet)
2 tsk citronsaft
havredrik op til 1 1/4 dl rummål i alt

evt. plantemælk eller -fløde til pensling

Tænd ovnen på 200° almindelig, eller 185° varmluft og kom bagepapir på en plade.

Mål de tørre ingredienser af i en skål. Skær smør i tynde skiver eller små tern og gnid det i melet.

Tre forslag til fyld: 50g skyllede bær, 1 tsk vaniljesukker og 1 spsk sukker; 2 spsk hver hakket sukat og pomerans samt en håndfuld grofthakkede mandler; 2 spsk blå birkes, 1 spsk sukker samt revet skal og saft af 1/2 citron. Vend fyldet i de tørre ingredienser.

Kom de øvrige ingredienser i skålen og rør dejen sammen - der må ikke være tørre dele, men undgå at røre mere end nødvendigt.

Fugt dine hænder, skrab dejen ud på bagepladen og form den til en 2,5-3 cm tyk cirkel. Skyl en bagespatel eller kniv i koldt vand og skær cirklen i seks dele. Pensl eventuelt overfladen med lidt plantemælk eller -fløde.

bag dine scones midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til de er blevet gyldne på overfladen. Lad dem afkøle kort på rist, flæk dem og spis dem lune til en god kop te.


Variation: du kan udelade fyldet, eller finde på dit eget. Der kan også tilsættes krydderier til dejen. Dryp eventuelt birkes-citron-scones med en tynd glasur af flormelis rørt med citronsaft.

Velbekomme!


The English Corner

Google Translate is your friend here! Ask for clarification in comments, if you need it.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar