Det sner og vi trænger til noget lunt og sødt, så jeg har kastet mig ud i muffinsbageriet.
Valget faldt på muffins, da vi næsten lige har genbesøgt de lækre småkager med tørrede tranebær - jeg lavede udgaven med citronskal i stedet for rosmarin, og de var væk i løbet af ingen tid.
Køkkenskabet indeholdt chokolade og nødder, så det blev dagens fyld. Her kommer en opskrift på en lille portion muffins - lige nok til 3-4 kagetrængende personer. Hvis du skal bruge flere (eller I er meget kagetrængende) kan du bare gange den op.
Opskrift:
Opskriften giver ca. 8 muffins
40 g vegetabilsk smør
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
50 g mørk chokolade
50 g hasselnøddekerner
1 spsk kakao
100 g fint speltmel
1 tsk bagepulver
Muffinforme af silikone eller papir
Tænd ovnen på 200°
Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det køle af.
Pisk sukker, vaniljesukker og æg hvidt og skummende i en skål.
Hak chokolade og hasselnødder groft og bland det med kakao.
Sigt mel og bagepulver i æggeblandingen og rør det sammen. Kom fyldet i og vend det godt rundt.
Fyld formene 2/3 op og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Lad kagerne køle af på en rist.
Min ovn er temmelig kold, så mine skulle have 20 minutter, men det er en god idé at tjekke efter 15 minutter, for kagerne bliver tørre og kedelige hvis de får for meget. Stik en tændstik eller et træspyd ned midt i kagen og tjek om der hænger rå dej ved. Hvis der gør skal de have 5-7 minutter mere.
Velbekomme!
The English Corner
It's snowing and a sudden craving for something warm and sweet sent me into the kitchen. I just recently revisited the delicious biscuits with dried cranberries, making the lemon rind version which was very good, so today I settled on making some muffins. The kitchen cupboard yielded chocolate and hazelnuts, so that was my pick for filling.
Recipe:
This recipe makes approximately 8 muffins - just enough for 3-4 people with cravings. If you need to make more the recipe can be doubled.
40 g vegetable butter
100 ml sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
50 g dark chocolate
50 g hazelnuts
1 tbsp unsweetened cocoa powder
100 g flour
1 tsp baking powder
paper or silicon moulds for muffins
Heat the oven to 200° C
Melt the butter and set it aside to cool slightly.
Beat the sugar, vanilla and egg in a bowl until pale and mounted. Stir in the melted butter.
Roughly chop the chocolate and hazelnuts and mix with the cocoa.
Sift flour and baking powder into the egg mixture and stir well.
Fold the chocolate, nuts and cocoa mixture into the dough.
Fill muffin moulds 2/3 with dough and bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Check with a wooden skewer to see whether the muffins are done - no raw dough should stick to the skewer. Bake for 5-7 minutes more if needed.
Let the muffins cool on a rack.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar