Vejret er fantastisk udenfor, men jeg sidder inde med kamillete og en næse der løber. Appetitten bliver kvalt af halspastiller og baljer af te, så jeg må gribe til tidligere eksperimenter til et indlæg.
Jeg har jo lovet at ville dele opskrifterne på de øvrige retter i mit italienske måltid fra sidste weekend, så her kommer de festlige fyldte auberginer.
Opskrift:
2 store eller 4 små auberginer
4 modne tomater
ca. 100 g fåreost af feta-typen
1 stilk mynte
1 stor stilk bladpersille
1 fed hvidløg
salt og peber fra kværn
1-2 spsk olivenolie
Tænd ovnen på 190°
Skyl og tør auberginerne. Skær stilken af og stil auberginen på højkant på snitfladen. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver på langs uden at skære helt igennem – læg evt. et smørebræt på hver side af auberginen, så du ikke skærer for langt. Alle skiverne skal hænge sammen i stilk-enden.
Skyl og tør tomaterne og skær hver i 4 skiver eller mere.
Skær osten i tynde skiver.
Skyl og tør krydderurterne, nip bladene af og hak dem groft.
Pil hvidløgsfedet og hak det fint. Bland det i krydderurterne.
Mellem auberginernes skiver lægges skiftevis skiver af tomat og ost.
Når auberginerne er fyldt lægges de i et ovnfast fad – pak dem tæt så fyldet ikke falder ud. Krydr med salt og peber, drys krydderurteblandingen over og dryp med olivenolien.
Pak fadet i alufolie og bag det i 45 minutter. Fjern derefter folien og give det endnu 15-20 minutter.
Hvis du vil have en mere autentisk italiensk smag, kan du bruge mozzarella i stedet for ost af feta-typen.
Velbekomme!
The English Corner
These festive looking stuffed aubergines are a delicious summery eat, and very easy to make. I stuffed mine with a sheeps milk cheese of the feta-type, but you can use mozzarella for a more authentically Italian result.
Recipe:
2 large or 4 smaller aubergines
4 ripe tomatoes
approx. 100 g feta-type cheese or mozzarella
1 sprig fresh mint
1 large sprig leaf parsley
1 clove garlic
salt and freshly ground pepper
1-2 tbsp oliveoil
Heat the oven to 190° C
Rinse and dry the vegetables and herbs.
Cut off the stem of the aubergines and stand them upright on the cut. Slice the aubergines into 1 cm thick slices, leaving about 2 cm attached at the bottom (stem end) - to help you cut evenly, and ensure that you don't accidentally cut all the way through, you can place a cutting board either side of the aubergine after standing it on end.
Cut the tomatoes and cheese into slices.
Chop the leaves of mint and parsley. Finely chop the garlic and mix with the chopped herbs.
Stuff the aubergines with slices of tomato and cheese, alternating between the layers.
Place the stuffed aubergines in an ovenproof dish, wedging them in to keep the slices from fanning open and spilling the stuffing. Season with salt and pepper, the prepared fresh herb mixture, and drizzle with olive oil.
Cover the dish with foil and bake in the middle of the oven for 45 minutes. Remove the foil and bake for another 15-20 minutes until done.
Bon appétit!
fredag den 3. april 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
I just tried this last night and it was fabulous. Thank you.
SvarSletTried this last night and loved it. Thank you.
SvarSletThat's good to hear! Thanks for leaving me a comment :)
SvarSlet