lørdag den 18. april 2009

Ismaskinens lyksaligheder

Forårssolen fremturer og temperaturen på terassen nærmer sig det sommerlige. I køleskabet står en soja-yoghurt og jeg kommer i tanke om ismaskinen nede i skuffen. Paradis Is har åbnet sæsonen for flere uger siden, så jeg kan vist godt gå i gang med hjemmeproduktionen.

I dag blev det til en yoghurt-vaniljeis, frisk og cremet. Jeg overvejede at komme chokoladestykker i, men ombestemte mig undervejs - det må blive næste portion.

Sojais - billeder til bloggen

Opskrift:

1 helt æg
2 æggeblommer
1 dl fint rørsukker
1 stang vanilje
3 dl soja-piskefløde
3 dl soja-yoghurt naturel


Skold æggene inden de slås ud hvis du tør, det plejer jeg at gøre, eller brug pasteuriserede æg.
Pisk æggeblommerne og det hele æg i en skål sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen. Det skal blive lyst og skummende.

Sojais - billeder til bloggen

I en anden skål piskes soja-piskefløden – den skal danne bløde toppe og nå ca. dobbelt volumen.
Vend soja-yoghurten i æggecremen. Fold det derefter i den piskede sojafløde.

Sojais - billeder til bloggen

Isen fryses ind i ismaskine i 20-30 minutter, derefter kan den kommes i en form og i fryseren, eller serveres straks! Tænd for maskinen inden du hælder cremen i, ellers fryser den bare fast til bunden og røre-armen sidder fast.

Sojais - billeder til bloggen

Hvis du ikke har en ismaskine kan du fryse isen direkte i formen - tag formen op og rør den igennem efter 20-30 minutter i fryseren og gentag det et par gange under indfrysningen.

Sojais - billeder til bloggen

Glem ikke at tage en lille smagsprøve fra inden du kommer isen i fryseren!

Soy-based yoghurt-vanilla icecream

Man kan komme andet eller mere end vanilje i – f.eks. bær, knust hård nougat, hakket chokolade, hakkede ristede nødder, osv.

Velbekomme!



The English Corner

The spring sun is relentless and temperatures are nearing those of summer on our terrace. I spotted a pot of soy-yoghurt in the fridge and remembered our icecream maker that's been languishing in the bottom of my kitchen drawer all winter - time to start up home-production.

Today yielded a yoghurt-vanilla flavoured soy icecream - see photos above.

Recipe:

1 whole egg
2 egg yolks
100 ml fine cane sugar
1 vanilla pod
300 ml soy-cream for whipping
300 ml un-sweetened soy-yoghurt


I use regular eggs and scald the shells, but you may want to use pasteurised eggs.
Place the eggs, sugar, and the seeds from the vanilla pod in a bowl and beat until pale and frothy.
In another bowl beat the soy-cream until it doubles in volume and forms soft peaks.
Stir the soy-yoghurt into the egg-mixture, then fold this into the cream.
Freeze the cream in an icecream maker for 20-30 minutes, after which you can transfer it to a lidded container and put it in the freezer - or you can serve it right away.
If you don't have an icecream maker, you can freeze the cream directly in the container. Remove the cream from the freezer after 20-30 minutes and beat it thoroughly, breaking up the ice crystals. Repeat several times during freezing until the cream is firm.

You can add other ingredients to the cream if you please - chopped roasted nuts, chocolate chips, crushed hard caramel, berries, etc.

Bon appétit!

3 kommentarer:

  1. Mums, det ser fantastisk godt ud. Hvor har du købe den soja-piskefløde?

    Mvh Malou

    SvarSlet
  2. Hej Malou - soja-piskefløden køber jeg hos Ren Kost i Jægergårdsgade i Århus (link). De har også en udgave på sprøjteflaske, som er vældig god til vinterens varme chokolade. :)

    SvarSlet
  3. Hej igen
    Tak, der kommer jeg jo af og til :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet