Det virker åbenbart at minde mig selv om at jeg skal tage billeder af maden. Her til aften lykkedes det ligefrem at få fotograferet et indisk måltid, så her kommer min opskrift på stegte krydrede auberginer - eller i hvert fald én af dem.
De smørbløde, stegte auberginer plejer at være en stor favorit. I sin aller enkleste form bliver de aftørrede aubergineskiver blot vendt i gurkemeje, men jeg kan godt lide den her "panering" i stedet. Serveret med et par deciliter yoghurt naturel hældt henover, eventuelt pyntet med lidt hakket frisk koriander, kan de gøre det ud for et let måltid sammen med en salat og noget godt brød.
Vi fik dem som tilbehør til aftenens svinekødskarry, sammen med ris og stegte krydrede grønsager.
Opskrift:
2 store auberginer
1 spsk groft salt til drys
Panering:
½ dl kikærtemel
1 spsk gurkemeje
¼ tsk stødt chili
½ tsk salt
olie til stegning
Skyl auberginerne, og fjern stilken. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på skrå, læg dem i lag i et dørslag og drys med groft salt mellem lagene. Lad dem trække i 30 minutter og skyl derefter med koldt vand. Tør skiverne i et rent viskestykke.
Hæld olie i en wok i 2½-3 centimeters dybde og varm det op.
Bland paneringen i en dyb tallerken og vend de tørrede aubergineskiver i blandingen.
Steg auberginerne i den varme olie nogle stykker ad gangen – de må kun ligge i et lag. Når skiverne bliver let gyldne og gennemstegte, vendes de og steges sprøde på den anden side også.
Lad de stegte skiver dryppe af på køkkenrulle, inden de kommes i et fad og holdes varme i ovnen.
Velbekomme!
The English Corner
These fried aubergines are a favourite dish. The simplest version just involves dusting the slices with turmeric and a little salt, but I like this version with chickpea flour. For a light meal you can serve the fried aubergines dressed with 1-200 ml natural yoghurt and garnished with chopped fresh coriander, accompanied by a salad and some fresh naan. We had ours with rice, alongside curried pork and fried vegetables.
Recipe:
2 large aubergines
1 tbsp coarse sea salt
Breading:
50 ml chickpea flour
1 tbsp turmeric
¼ tsp chili powder
½ tsp salt
oil for deep frying
Rinse the aubergines and remove the stem. Cut diagonally into 1 cm thick slices, and layer them in a strainer, sprinkling with salt between each layer. Leave for 30 minutes, then rinse thoroughly in cold water and pat dry in a clean kitchen towel.
Mix the ingredients for the breading in a shallow dish.
Heat the oil in a wok. Dip the aubergine slices in the breading, coating on both sides. Shake off any excess flour before frying the slices in the oil a few at a time, making sure there is room for each slice. When the aubergines turn golden and soft, and the underside is crisp, turn them over with a pair of tongs and fry until crisp on the other side as well.
Drain the fried slices shortly on layers of paper towels, then keep them warm in a dish in the oven.
Serve hot when they are all done.
Bon appétit!
onsdag den 17. juni 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvordan laver man hjemmelavet kikærtemel?
SvarSletDet har jeg aldrig selv prøvet - jeg køber enten Urtekrams økologiske kikærtemel (ikke altid særlig let at finde), eller går i indvandrerbutikker og køber den indiske kaldet besan-mel. Hvis du vil forsøge dig med hjemmelavet, kræver det nok en kraftig kværn eller mølle at male de tørrede ærter på.
Slet