Der er fine faste broccoli at få på denne tid, og tit bliver den bare dampet og måske lige vendt med lidt smør og citron, men for variationens skyld er det godt med en broccolitærte i ny og næ.
Denne har en dejlig tynd sprød bund med lidt boghvedemel i, og en lækker æggestand med gedemælks-friskost.
Opskrift:
Dej:
175 g speltmel
25 g boghvedemel
½ tsk salt
100 g vegetabilsk smør
1 spsk citronsaft
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
1 broccoli (4-500 g)
2 tomater
1 forårsløg
1 stilk persille
1 stilk merian
1½ dl gedemælks-friskost
½ dl neutral sojadrik, eller vand
3 æg
friskkværnet sort peber
evt. lidt salt
Tænd ovnen på 200°
Gør som jeg og lav dejen på køkkenmaskinen: kom alle ingredienser, undtagen vand, i skålen og blend til det ligner revet ost. Kom vandet i mens maskinen kører, én spsk ad gangen, og stop når dejen bliver sammenhængende. Alternativt blandes de to typer mel med salt i en skål, og fedtstoffet gnides ind i melet til det minder om revet ost. Saml dejen med citronsaft og koldt vand.
Smør en tærteform og tryk dejen ud i den. Prik overalt med en gaffel og bag midt i ovnen i 10 minutter.
Imens laves fyldet: skyl grønsager og urter og tør dem let.
Del broccolien i små buketter, og skær stokken i stave. Damp i 5 minutter og lad den dryppe af i en sigte.
Skær tomaterne i tynde både.
Hak forårsløget og bladene fra persille og merian.
Rør ost, sojadrik og æg sammen og krydr med salt og peber.
Kom broccoli og tomater i den forbagte tærteform og drys forårsløg og krydderurter over. Hæld æggemassen over fyldet og bag tærten midt i ovnen i 25-30 minutter til den er færdig.
Vi spiste vores tærte til grillede jomfruhummere og lynstegte grønne asparges med kæmperejer.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe coming soon on this post!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar