I går fik vi besøg fra København, så der var taget andelår op i dagens anledning. And er måske ikke lige hvad man typisk forbinder med sommer, men jeg lover der kommer en opskrift på en let og sommerlig and her på bloggen én af de nærmeste dage. I første omgang vil jeg lige dele opskriften på den farverige salat af grønne bønner, radiser og æbletern som vi fik til.
Opskrift:
250 g friske grønne bønner
½ bundt radiser
1 stort saftigt æble
2 stilke persille
1 lille håndfuld valnøddekerner
Dressing:
1 tsk sennep
1 tsk flydende honning
1 spsk hvid balsamico
½ spsk valnøddeolie
1-2 spsk vindruekerneolie
lidt salt
Bønnerne nippes og dampes til de er netop møre, cirka 7 minutter. Bruses over med koldt vand og lægges på et fad.
Pisk marinaden sammen og hæld den over de stadig let lune bønner. Vend godt rundt og lad dem trække mens resten af salaten gøres klar.
Skyl radiserne og fjern toppe og rod. Halver dem og skær dem derefter i skiver.
Skyl æblet og del det i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblet i tern.
Skyl og tør persillen. Hak bladene groft.
Hak valnøddekernerne groft.
Bland det hele sammen med de marinerede bønner, anret i en skål og server straks.
Velbekomme!
The English Corner
Green bean summer salad with radishes, apple and walnuts. I made this to go with our summer duck recipe, but it would go equally well with grilled lamb chops or roast pork.
Recipe:
250 g fresh haricots verts
½ bunch radishes (5-7)
1 large apple
2 sprigs parsley
1 small handful walnuts
Dressing:
1 tsp mustard
1 tsp liquid honey
1 tbsp white balsamic vinegar
½ tbsp walnut oil
1-2 tbsp grape seed oil
1 pinch salt
Rinse the beans and remove the stems. Steam for 7 minutes until just done, rinse shortly in cold water then leave to cool on a plate.
Whip the ingredients for the dressing together in a small bowl, and pour on top of the beans. Mix well and leave to marinate while the rest of the salad is prepared.
Rinse the radishes, apple and parsley, and dry in a kitchen towel.
Remove tops and roots on the radishes, split lengthwise and cut into slices.
Cut the apple into quarters and remove the core. Slice and dice it.
Remove the stems of the parsley and chop the leaves coarsely.
Chop the walnuts coarsely.
Mix radishes and apple together with the marinated beans, place in a salad bowl and garnish with the parsley and walnuts.
Bon appétit!
fredag den 5. juni 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar