lørdag den 4. juli 2009
Sommerfrugt-kage
Det er egentlig for varmt til at bage, men når man så får besøg af en veninde og skal sidde i sin dejlige have og drikke hyldedrik, snakke og tegne skitser, så kan man jo holde sig fra køkkenet mens ovnen er tændt.
I hvert fald fik jeg lavet en udgave af denne superlette frugtkage med nogle af de nektariner der stod i køkkenet. Hvis du ikke har nektariner i huset er den også god med abrikoser, hindbær, æbler, rabarber eller hvad du nu måtte have ved hånden af frisk frugt.
Opskrift:
150 g vegetabilsk smør
140 g gyldent rørsukker
1 tsk vaniljesukker
3 æg
1 tsk revet citronskal
150 g fint speltmel
3 modne nektariner
Tænd ovnen på 185°
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende i en skål med elpiskeren.
Pisk æggene i dejen ét ad gangen.
Kom revet citronskal i og sigt melet i skålen.
Vend forsigtigt melet i dejen med en dejskraber til den er ensartet.
Skyl og tør nektarinerne. Skær dem over og fjern stenen. Skær de halve nektariner i tynde både.
Smør en form (ca. 20x20 cm) og kom dejen i. Bred den ud med dejskraberen. Læg nektarinerne ovenpå dejen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kig til den efter 25 minutter og lad den eventuelt få lidt mere eller mindre tid. Kagen er færdig når den er let gylden og siderne er faste og slipper formen.
Lad kagen køle af i formen inden du skærer den i firkanter.
Velbekomme!
The English Corner
Cake with summer fruits - use whatever is in season and available, and keep out of the kitchen while it bakes, if your summer is as hot as ours has been over the past few weeks!
Recipe:
150 g vegetable butter
140 g golden sugar
1 tsp vanilla sugar
3 eggs
1 tsp grated lemon rind
150 g fine spelt flour
3 ripe nectarines (or other fruit)
Heat the oven to 185° C.
Cut the nectarines in half and remove the stone. Cut each half into thin wedges.
Cream the butter, sugar and vanilla sugar in a bowl using an electrical mixer.
Beat in one egg at a time until well incorporated.
Add the grated lemon rind to the bowl and sift in the flour.
Fold the flour into the batter until smooth.
Butter a dish (about 20x20 cm) and pour the batter into it.
Spread evenly with a spatula and top with the fruit.
Bake in the middle of the oven for about 30 minutes - check after 20-25 minutes, and give the cake a little less or more time as needed. The cake should be pale golden on top, and the edges firm and letting go the sides of the baking dish.
Leave the cake to cool in the dish, then cut into squares and serve.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar