Jeg kom syltet appelsinskal i mine, men pommerans kan være ligeså godt, bare du laver din egen eller køber et ordentlig stykke i en delikatessebutik. Hold dig langt væk fra de små tørre gnallinger de sælger i breve og pakker i supermarkederne op til jul, de er ikke værd at æde. Opskriften her giver cirka 55 små sprøde skyer af juleduft.
Opskrift:
125 g vegetabilsk margarine
100 g gyldent rørsukker
1 æg
2 spsk rørsukkersirup (f.eks. Lyle's Golden)
100 g sigtet speltmel
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt nellike
1 knvsp hvid peber
50 g finthakket syltet appelsin- eller pommeransskal
Tænd ovnen på 185°
Lav dejen i røremaskine eller med håndmikser.
Rør margarine og sukker blødt og skummende. Pisk ægget i blandingen og derefter sirup.
Sigt mel, natron og krydderier sammen og bland hakket, syltet citrusskal i. Rør melblandingen i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejen i hasselnøddestore klatter ved hjælp af to teskeer. Dejen kan også fyldes på sprøjtepose med stor rund tylle og sprøjtes på pladen. Lad der være god afstand mellem kagerne, som flyder noget ud under bagning.
Bag midt i ovnen i 12-15 minutter til de er let brune.
Lad kagerne køle af på en rist.
De små sprøde kager kan lægges sammen to og to med citron-smørcreme imellem, hvis man lyster.
Glem ikke at deltage i trækningen om lidt julegodt i anledning af bloggens årsdag - deltag HER.
Velbekomme!
The English Corner
Yet another experiment with spice biscuits. These are light little bites of intense Yule-spicyness. The recipe yields about 55 small round biscuits.
Recipe:
125 g vegetarian margarine
100 g golden granulated sugar
1 egg
2 tbsp cane syrup (e.g. Lyle's Golden)
100 g siftet spelt flour
1 tsp natron
1 tsp ground cinnamon
1 tsp ground ginger
1 tsp ground cardamom
1/2 tsp ground cloves
1 pinch ground white pepper
50 g minced candied orange peel
Heat the oven to 185° C
Use an electrical mixer to make the dough.
Beat margarine and sugar until soft. Add the egg and continue beating. Icorporate the syrup little by little.
Sift the flour, natron and spices together and mix with the minced candied peel. Stir into the dough until well blended.
Cover a baking sheet with parchment and make hazelnut sized knobs of dough using two teaspoons. Leave ample space between the biscuits as they spread quite a bit. The dough can also be piped using a bag and tip with a large round opening.
Bake the biscuits in the middle of the oven for 12-15 minutes or until light brown and done.
Let the biscuits cool completely on a rack.
The biscuits can also be assembled two and two with a lemon buttercream filling.
Bon appétit!
P.S. - don't forget to take part in the anniversary give-away! Take part HERE.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar