I dag er det den første søndag i advent og tid til lækre hjemmebagte æbleskiver. Her i huset er det døtrene der bager æbleskiverne og mig der laver dejen.
Opskrift:
5 dl fint speltmel
et nip salt
2 tsk sukker
1 tsk stødt kardemomme eller revet skal af ½ øko-citron
1 tsk natron
3 dl sojadrik og 1 dl soja-yoghurt naturel (brug evt. almindelig mælk og yoghurt, eller 4 dl kærnemælk)
3 æg, delt i blommer og hvider
æbler og svedsker i tern til fyld, hvis man ønsker
mælkefri margarine (ell. smør) til bagning
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Pisk sojadrik, yoghurt og æggeblommer let sammen og kom det i melet. Pisk dejen glat og fri for klumper. Dæk skålen til og lad dejen hvile køligt i 15-20 minutter.
Når dejen er klar, piskes hviderne stive i en ren og tør skål. Fold hviderne i dejen og den er klar.
Varm æbleskivepanden og kom en lille klat fedtstof i hvert hul. Fyld 3/4 op med dej og bag over jævn varme, til kanten bliver fast men midten stadig er flydende.
Kom små stykker æble eller svedske i, hvis du ønsker, og vend æbleskiverne.
Bag den anden side indtil æbleskiverne er faste. Vend æbleskiverne nogle gange undervejs og bag i endnu nogle minutter til de er gyldne og gennembagte.
Hold æbleskiverne varme i ovnen indtil alle er bagt.
Vi spiser vores med Mogens' gode hjemmelavede solbærmarmelade og gyldent rørsukker.
Velbekomme!
The English Corner
The first Sunday of advent in this house we eat æbleskiver. I typically make the dough, and the girls bake the little dumplings. These are traditional Danish baked goods, and get their name from the little pieces of apple dumped in the centre of each before turning to form a ball. Some also use bits of sweet chewy prunes, and others leave out the filling. You do need a special pan for these - I went out and got us one the first winter after we had Maia, because you just have to bake æbleskiver when you have kids!
Recipe:
500 ml sifted spelt flour
a pinch of salt
2 tsp sugar
1 tsp ground cardamom
1 tsp natron
300 ml soy milk + 100 ml natural soy yoghurt (or 400 ml buttermilk if you prefer)
3 eggs, yolks and whites divided
about 3 apples, cored and diced
butter for frying
Mix all the dry ingredients in a bowl.
Mix milk, yoghurt and egg yolks, and stir them into the flour until liquid and free from lumps. Cover and let rest in a cool place for 15-20 minutes.
In a clean, dry bowl whisk the egg whites until stiff, then fold them into the batter.
Heat the æbleskive-pan and melt a small dab of butter in each hole. Fill with batter to just below the rim, and let fry at medium heat until the edge is golden, but the center still liquid. Drop a small piece of apple into each æbleskive, and turn it around. Bake the other side until firm, then keep turning and frying the æbleskive for a few more minutes until golden. Keep warm in the oven until ready to serve.
You can serve them sprinkled with icing sugar, or accompanied by black currant preserve and granulated golden sugar.
Bon appétit!
søndag den 30. november 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar