mandag den 2. november 2009

Halloween

Lørdag var Halloween - en amerikansk helligdag der mest minder om fastelavn med et stænk af horror. Den har sneget sig ind via den amerikanske basketball-træners årlige fest for basketholdet, som Soraya var på i en årrække.

happy halloween

I år ville Soraya holde en komsammen for klassens piger, og det gav så lejlighed til at tænke kreativt med hensyn til at få lavet noget tema-guf. Maia lavede marengs-spøgelser - små marengstoppe med chokoladeøjne sprøjtet på - og så lavede vi en kage i form af en kirkegård, med en grav for hver gæst, chokoladegravsten med gæsternes initialer, og lidt pynt. Den var meget populær og pigerne fik hver et stykke med deres egen grav.

Kagen var en simpel chokolade(egentlig kakao)bradepandekage som jeg dækkede med kakao smørcreme. Græsset var kokosmel med grøn frugtfarve, jorden revet mørk chokolade, gravstenene stykker af mørk chokolade med initialer i flormelis-glasur. Træet lavede Maia af hård sukkerkaramel og dekorationerne var af marcipan - det eneste der ikke kunne spises var spaden, som jeg havde foldet af aluminiumsfolie. Næste gang vi skal holde noget Halloween relateret vil jeg prøve at bage heksefingre - de er passende morbide!

Her er en serie billeder fra dekoration af kagen:

chocolate buttercream icing

sowing grass...

gravedigger...

setting the stones...

all in place, just one open grave

skull gravestones

Slik eller ballade!The English Corner

We had a Halloween themed get together for Soraya's friends on Saturday, and used the occasion to have a bit of creative fun in the kitchen. This cemetary chocolate cake had a grave for each guest, with a chocolate toombstone and initials in icing. The cake was covered in cocoa-buttercream, sprinkled with green tinted shredded coconut, and each grave topped with a mound of grated chocolate earth. Maia made a tree from caramelized sugar, and we finished the decorations off with pumpkin, skull and bones in marzipan, and a shovel folded from aluminium foil.

graveyard cake

Trick or treat!

4 kommentarer:

 1. I was waiting for you to post this. I can't wait to make this. :)

  SvarSlet
 2. Ah, you're welcome! Please post the result if you do make a version of the graveyard cake - I'd love to see your take on it :)

  SvarSlet
 3. Wow, den er vildt godt lavet. Sikke en sjov ide :-)

  SvarSlet
 4. Hej Malou - tak skal du ha'! Det var et rigtig sjovt projekt, og noget vi godt kunne lave til en tilbagevendende begivenhed. :)

  SvarSlet