Der er de flotteste store friske bladselleri med top at få allerede, så jeg har lavet khoresht-e-karafs, en persisk gryderet med lam og bladselleri som passer godt til sommervejret.
Jeg bruger tørrede iranske limefrugter i min khoresht, men du kan eventuelt klare dig med citronsaft - opskriften indeholder anvisninger til dem der ikke lige har tørret lime ved hånden. Vi spiste vores khoresht med safran-ris og en yoghurt-salat til.
Opskrift:
400 g lam i tern
2 løg
2 fed hvidløg
4 stilke mynte
1 lille bundt persille
1 bladselleri med top
1+1 tsk gurkemeje
¼ tsk chiliflager
½ tsk friskrevet muskatnød
1 tsk groft salt
3-4 flåede tomater
1 tørret lime, let knust (eller 2 spsk citronsaft)
ca. 2 dl vand
olie til stegning
Gør kødet klar – sørg for at det har stuetemperatur og opsug blod/kødsaft med køkkenrulle.
Pil løg og hvidløg og skær i tynde skiver.
Skyl og tør krydderurterne og fjern de grove stængler. Hak bladene groft.
Skyl bladsellerien så al jord og sand er væk. Skær stængler og top i 2-3 cm lange stykker.
Varm 2-3 spsk olie i bunden af en tykbundet gryde og svits løgene til de begynder at tage farve.
Tilsæt kød, hvidløg, 1 tsk gurkemeje, chiliflager og revet muskatnød, og steg under omrøring til kødet tager farve.
Kom de friske krydderurter i gryden og rør rundt. Tilsæt tomater, salt, tørret lime (hvis du bruger citronsaft skal det først i retten til sidst) og vand nok til at det knap dækker. Bring gryden i kog, dæk med låg og skru ned på lavt blus. Lad retten simre i 30 minutter.
Varm 2 spsk olie i en sauterpande. Svits bladselleri på panden sammen med resten af gurkemejen. Når bladsellerien bliver stærkt grøn, kommes den i gryden og koger med i endnu 15 minutter.
Hvis du har valgt at bruge citronsaft i stedet for tørret lime skal det i retten til sidst.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe: in English coming soon on this post! (Impatient non-Danish speaking readers can try Google Translate)
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar