lørdag den 5. juni 2010

Sommer khoresht - lam med bladselleri

Der er de flotteste store friske bladselleri med top at få allerede, så jeg har lavet khoresht-e-karafs, en persisk gryderet med lam og bladselleri som passer godt til sommervejret.

celery

Jeg bruger tørrede iranske limefrugter i min khoresht, men du kan eventuelt klare dig med citronsaft - opskriften indeholder anvisninger til dem der ikke lige har tørret lime ved hånden. Vi spiste vores khoresht med safran-ris og en yoghurt-salat til.

khoresht-e-karafs

Opskrift:

400 g lam i tern
2 løg
2 fed hvidløg
4 stilke mynte
1 lille bundt persille
1 bladselleri med top
1+1 tsk gurkemeje
¼ tsk chiliflager
½ tsk friskrevet muskatnød
1 tsk groft salt
3-4 flåede tomater
1 tørret lime, let knust (eller 2 spsk citronsaft)
ca. 2 dl vand

olie til stegning


Gør kødet klar – sørg for at det har stuetemperatur og opsug blod/kødsaft med køkkenrulle.
Pil løg og hvidløg og skær i tynde skiver.
Skyl og tør krydderurterne og fjern de grove stængler. Hak bladene groft.

making persian lamb and celery stew

Skyl bladsellerien så al jord og sand er væk. Skær stængler og top i 2-3 cm lange stykker.
Varm 2-3 spsk olie i bunden af en tykbundet gryde og svits løgene til de begynder at tage farve.
Tilsæt kød, hvidløg, 1 tsk gurkemeje, chiliflager og revet muskatnød, og steg under omrøring til kødet tager farve.
Kom de friske krydderurter i gryden og rør rundt. Tilsæt tomater, salt, tørret lime (hvis du bruger citronsaft skal det først i retten til sidst) og vand nok til at det knap dækker. Bring gryden i kog, dæk med låg og skru ned på lavt blus. Lad retten simre i 30 minutter.
Varm 2 spsk olie i en sauterpande. Svits bladselleri på panden sammen med resten af gurkemejen. Når bladsellerien bliver stærkt grøn, kommes den i gryden og koger med i endnu 15 minutter.
Hvis du har valgt at bruge citronsaft i stedet for tørret lime skal det i retten til sidst.

Velbekomme!



The English Corner

khoresht-e-karafs

Recipe: in English coming soon on this post! (Impatient non-Danish speaking readers can try Google Translate)

making persian lamb and celery stew

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar