søndag den 30. maj 2010

Langtidsstegte andelår med salvie

Denne weekend har stået i festerne og selskabelighedens tegn, altsammen ude af huset. Der er hverken blevet lavet mad eller købt ind i flere dage, men i dag trængte vi til et roligt måltid og så var det tid at improvisere med hvad der var i forrådskamrene og haven.

sommerand med salvie

Resultatet blev langtidsstegte andelår med salvie - en dejlig sommerudgave af en type fjerkræ de fleste ellers forbinder med vintermad.

Opskrift:

2 store andelår
6 blade frisk salvie
4 små modne tomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
friskkværnet sort peber
1 tsk groft salt
1 spsk af din yndlings-olivenolie
1 lille glas hvidvin, gerne Frascati


Gør lårene i stand og læg dem i en Römertopf (stegeso af uglaseret ler).
Skyl og tør salviebladene og tomaterne. Pil løg og hvidløg.
Riv salviebladene i mindre stykker, halver hvidløgsfeddene, skær løgene i både og kom det hele i stegesoen sammen med tomaterne.
Krydr med salt og peber, dryp med olivenolie og hæld hvidvin i bunden af fadet.
Læg låget på og stil stegesoen i en kold ovn. Tænd på 175° og lad det stege i cirka 3 timer til kødet er så mørt at det falder fra knoglerne.
Flyt lår og tomater over på et ovnfast serveringsfad og hold det varmt i ovnen.
Hæld stegeskyen gennem en sigte og skum fedtet af. Kog skyen lidt ind og smag til med salt og eventuelt et nip sukker. Jævn med majsstivelse (Maizena) hvis du synes.
Server andelårene med en grønsag, samt ris, nye kartofler, eller godt brød til.

sommer-and

Velbekomme!



The English Corner

Today's improvised evening meal was slow roasted duck thighs with sage - a nice summer recipe for duck.

slow roasted duck thighs with sage

Recipe:

2 large duck thighs
6 leaves of fresh sage
4 small ripe tomatoes
2 large shallots
2 cloves garlic
freshly ground black pepper
1 tsp coarse salt
1 tbsp of your favourite olive oil
1 small glass white wine, preferably Frascati


Rinse and dry the duck thighs and place them in a Römertopf (unglazed claypot).
Rinse and dry the sage and tomatoes, and peel the onions and garlic.
Cut the onions into wedges, halve the garlic cloves, tear the sage leaves into smaller pieces and add to the pot together with the tomatoes.
Season with pepper and salt, drizzle with oil and add the wine to the bottom of the pot.
Cover and place in a cold oven. Heat to 175° C and leave to slow roast for about 3 hours, or until the meat is completely tender and falls from the bones.
Transfer the thighs and tomatoes to an ovenproof serving dish and keep warm in the oven.
Strain the juices through a sieve, remove the excess fat from the top and reduce the juices slightly by boiling. Check for salt and add a pinch of sugar if needed. You can thicken the sauce slightly with a bit of maize starch dissolved in cold water if you prefer.
Serve the duck accompanied by a vegetable (we had mushrooms and peas), and rice, new potatoes, or a good wholegrain bread.

slow roasted duck with sage

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar