onsdag den 29. december 2010

Nytårsmenu

Nytårsmenuen er så småt ved at falde på plads. Den gennemgående formel her i huset er typisk: noget fra havet til forret, noget godt kød og en spændende grønsagsret til hovedretten, og til sidst en lækker dessert med enten chokolade eller bær i hovedrollen. Jeg står for forretten, manden og jeg står for hovedretten i fællesskab, og i år regner jeg med at pigerne klarer resten. Det bliver noget i retning af følgende:


forret
hvidvinsdampede blåmuslinger med skalotteløg og bredbladet persille
hertil hjemmebagt brød


hovedret
braiseret oksesteg
hertil quinoasalat med grønkål, gedeost og grape


dessert
lune chokoladekager med smeltende hjerte
hertil vaniljeis og bær-coulis


til champagnen
små kransekagebidder med blød nougat



Hovedretten er fra Claus Meyers kogebog Almanak, som jeg fik i julegave. Jeg har allerede fået den kogte torskerogn med kold kaperssalat, og julesalat med granatæbledressing, fra uge 1 - rent guf!

æblefrost

Jeg ønsker læserne en festlig nytårsaften og et godt 2011!

2 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder lækkert!
    Salaten til hovedretten lyder rigtig spændende.
    Vores nytårsmenu i år bliver ret kedelig (efter min mening), for der kommer nogle andre gæster, der bedst kan li alm. dansk mad og ikke noget alt for andeledes.
    Så ingen bagte figner, vildsvinekølle eller pannacotta med lakrids til mig alligevel:(

    SvarSlet
  2. Jeg håber ikke nytårsmenuen blev for skuffende - som regel kan man hæve det traditionelle gevaldigt ved at lave lidt utraditionelt tilbehør :)

    SvarSlet