søndag den 9. januar 2011

Krydret rub til okseboven

I dag har vi lavet oksebov i ovnen - langtidsbraiseret i den gamle Römertopf. Jeg har ikke megen forstand på tider og temperaturer når det kommer til store stykker kød, og tålmodighed er der ikke meget af for tiden, så boven fik på slump. Du kan jo selv lege med at justere tider og temperaturer så de passer dig og din ovn - leg i køkkenet er en af livets simple glæder.

oksebov

Jeg var mest interesseret i krydringen og lavede en dejlig aromatisk blanding der kunne gnides ind i kødet. Mængden her blev brugt til en 6-7 cm tyk skive oksebov - vægten fangede jeg ikke lige.

Opskrift:

¼ tsk fennikelfrø
¼ tsk chiliflager
2 tsk korianderfrø
2 tsk paprika
1 laurbærblad
2 tsk groft salt
fintstrimlet skal af ¼ øko-citron


Fennikel, chili, koriander, paprika og laurbærblad kommes i en morter, eller elektrisk kryddermølle, og stødes. Blandingen må gerne være lidt grov.
Bland salt og citronskal i de stødte krydderier.

Jeg brunede kødstykket i olivenolie, og gned bagefter krydderblandingen godt ind i overfladen af kødet hele vejen rundt.
Lidt løg, persillerod og gulerod blev svitset på panden og kom i bunden af Römertopfen. Kødet blev lagt ovenpå, 2 dl rødvin og 2 dl grøntbouillon kom ved, låget på, og så stod det ellers i 5 timer ved 175°. Min ovn er ret kold, så det svarer til 160° i de fleste ovne.
Kødet var smeltende mørt. Vi spiste det med friskbagt groft brød, kålsalat med æble og valnødder, og en dejlig tyk sovs til at søbe op med brødet.

braised beef with rye bread and winter salad

Sovs: fjern kødet fra fadet og skrab de udkogte urter ned i en lille gryde sammen med den resterende væde. Blend med stavblenderen og spæd eventuelt vand til så du har en tyk sovs. Rør 2 tsk koncentreret tomatpure og 2 tsk shoyu tamari i og varm den godt igennem. Smag på sagerne og tilsæt eventuelt lidt salt. Slut af med 2-4 tsk balsamico-eddike - syren spænder den fede smag op så de aromatiske krydderier træder frem.

Velbekomme!The English Corner

Slow braised beef - an experiment.

pulled beef

Here is my recipe for an aromatic rub to spice up the meat.

Recipe:

¼ tsp fennel seeds
¼ tsp chili flakes
2 tsp coriander seeds
2 tsp paprika
1 laurel leaf
2 tsp coarse salt
grated rind of ¼ organic lemon


Grind fennel, chili, coriander, paprika and laurel coarsely and mix with the salt and lemon peel.
I browned the meat on all sides before rubbing the spices into the surface.
The beef was braised in red wine and vegetable stock, resting on a bed of onion, carrot and parsley root, for approximately 5 hours at 175° C. I used a Römertopf.
Blend the softened roots and remaining liquid to make a sauce. Thin with water as necessary, add 2 tsp concentrated tomato and 2 tsp shoyu tamari. Taste for salt, and finish off with 2-4 tsp balsamic vinegar to bring out the flavours.

Bon appétit!

1 kommentar:

  1. Wow, hvor lyder - og ser det bare godt ud - det må da helt klart på min lange to-do-liste :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet