torsdag den 21. april 2011

Ristet mysli til en god start

Jeg er ved at køre træt i morgenmaden - lidt for meget af det samme hele tiden får mig til at miste interessen. Derfor besluttede jeg mig i går for at prøve at lave en ristet mysli - sådan noget amerikanerne kalder granola.

toasted muesli

Det smager dejligt med mandelmælk og mætter en del. Min udgave har godt med nødder og en del tørret frugt, men der er frit slag - ret bare til efter egen smag. Jeg giver nogle forslag nederst på andre gryn, kerner, nødder og frugter du kan prøve dig frem med.

Opskrift:

5 dl grovvalsede havregryn
2½ dl finvalsede havregryn
1 dl knækket boghvede
1 dl solsikkekerner
2½ dl blandede mandler og valnødder
½ dl vand
½ dl honning eller sirup
½ dl olie
2 spsk ægte farin
1 tsk fint salt
korn af 1 stang vanilje

12-15 tørrede abrikoser
2 dl tørrede tranebær
1 dl rosiner


Tænd ovnen på 150° varmluft

Bland gryn og kerner i en stor skål. Hak nødderne groft og rør dem i.
Rør vand, honning, olie og farin sammen med krydderier og kom det i skålen. Bland godt.
Bred blandingen ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
Rist i ovnen i 15 minutter. Rør rundt i blandingen og skift eventuelt rundt på de to plader, hvis din ovn varmer lidt ujævnt. Rist videre i 10 minutter. Rør rundt og tjek om det er færdigt – myslien skal være gylden og sprød overalt. Giv den eventuelt 10 minutter mere hvis den har brug for det, det afhænger meget af ovnen.
Mens myslien bager hakkes de tørrede abrikoser groft og blandes med de øvrige frugter
Bland de tørrede frugter i den færdige mysli - del eventuelt i to portioner, så er det lettere at blande. Bred tyndt ud på bakker eller plader og lad den afkøle helt.

toasted muesli

Opbevar på lufttætte glas eller dåser.

Variation: prøv dig frem med andre gryn - byg, hirse, spelt, valset rug, osv. Du kan også variere de nødder og kerner du bruger - hasselnødder, pinjekerner, græskarkerner, cashewnødder, sesamfrø, hørfrø, kokosflager, osv. De tørrede frugter kan være dadler, figner, æble, kirsebær, blåbær, osv. Hvis du har en meget sød tand, eller ikke bryder dig om honning, kan du erstatte den med sirup - brug en god økologisk rørsukkersirup. Myslien kan krydres med kanel eller kardemomme i stedet for vanilje.

Spis din ristede mysli med mandelmælk (og andre slags mælk), eller på surmælksprodukter, måske med en klat æblemos eller rabarberkompot.

toasted muesli

Velbekomme!



The English Corner

Is still being neglected - for the Recipe: Google Translate is your friend.



Variation:

Bon appétit!

1 kommentar:

  1. Lyder lækkert. Skal helt klar prøves. Tak for tippet :)

    Påskehilsen

    Monne
    restauranter København
    http://restauranter-københavn.dk/

    SvarSlet