onsdag den 11. januar 2012
Pimosa eller sarog?
Det er meget småt med energien til at blogge i øjeblikket, men nu skal opskriften på de her små pakker ud, inden den forsvinder helt i bunkerne.
Det er en snyde-udgave af samosas med kartoffelfyld, uden den hårde dej der er så svær at rulle ud og uden olie til at koge i - i stedet er fyldet kommet i den gode dej jeg bruger til låg på min kyllingepie og bagt i ovnen. Opskriften giver 16 stykker, eller aftensmad til 4 personer, frokost/skovtursmad til 8, eller forret til 16 alt efter behov.
Opskrift:
1 dobbelt portion dej til pie
8 skrællekartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær i strimler
olie til stegning
½ dl vand
½ tsk groft salt
saft af ½ lime
krydderblanding:
2 tsk koriander
1 tsk spidskommen
5 peberkorn
evt. ½ tsk gurkemeje
2 dl fine ærter, friske eller fra frost
bladene af 2-3 stilke mynte, eller et lille bundt koriander
Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
Ingefær skrælles og skæres i tynde skiver der strimles.
Krydderblandingen stødes i en morter eller kryddermølle.
Varm 2-3 spsk olie i en sauterpande. Steg løg og hvidløg til de bliver klare. Tilsæt ingefær og kartofler og drys krydderblandingen over. Ved godt rundt og lad det stege ved jævn varme i et til to minutter.
Kom vand ved og læg låg over panden. Lad det dampe til kartoflerne er møre.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, eller en gaffel, og rør salt og limesaft i.
Skyl og hak krudderurter og vend dem i massen sammen med ærterne. Smag eventuelt til med mere salt eller limesaft, inden fyldet pakkes i dejen.
Tænd ovnen på 200°.
Læg bagepapir på et par plader og bland det tilbageholdte æg fra dejen med et par spiseskefulde vand eller sojadrik.
Del dejen i 16 dele og gør det samme med fyldet.
Rul hver dejklump ud til en 12-15 cm stor cirkel på et melet bord.. Pensl med æg langs kanten, læg fyldet på midten og fold dejen henover til en halvcirkel. Pres kanterne fast sammen med fingrene eller en gaffel. Hvis det skal være fint kan du knibe og folde kanten til en snoning - se video på YouTube (ikke min). Læg den fyldte pimosa på bagepladen og fortsat med resten af dejen til du har 16 små pakker.
Pensl pimosaerne med det resterende æg og bag en plade ad gangen midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Server med en yoghurtsalat, eller grøn salat og afdryppet yoghurt til.
Variation: pimosaerne kan fyldes med keema (traditionelt kødfyld til samosaer), eller hvad du måtte have af rester - denne her indiske grønsagsret er en lokal favorit. Du kan også bruge en rest kogte kartofler til fyldet, så er det ikke nødvendigt at dampe fyldet.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe: will be up as soon as energy levels permit. Until then - Google Translate is your friend.
Variation:
Bon appétit!
Labels:
indian,
indisk,
rester,
stop spild af mad,
vegetarian,
vegetarisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar