fredag den 15. februar 2013

Auberginefad


Vi elsker auberginer. I dag er vi kun to til middag igen, men jeg ved der lyder protester, når datteren kommer hjem og hører hvad hun gik glip af, og så er det jo godt der er noget tilovers.

aubergine bake

Her får du opskriften på dagens auberginefad. Skal det være vegansk, kommer du rasp og små klatter fedtstof på toppen i stedet for ost. Der er mad nok til fire personer, hvis du serverer brød eller ris og en salat til.

Opskrift:

2 auberginer
olivenolie
2 løg
2 spsk hakkede mandler/pinjekerner/valnødder
8 sorte oliven
½ tsk merian eller oregano
salt og peber
250 krydder- eller cherrytomater
2 spsk revet pecorino

Skyl auberginerne og fjern stilken. Skær dem i skiver på langs og læg dem på en bageplade med papir. Pensl godt med olivenolie og bag dem under grillen 7-10 minutter til de er møre og gyldne - hold godt øje med dem de sidste 3-4 minutter, så de ikke bliver sorte.
Pil og hak løgene og steg dem gyldne i olie på en pande sammen med nødderne.
Udsten oliven og hak dem. Bland i en skål sammen med de stegte løg og krydderierne.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Pensl et ovnfast fad og læg et lag auberginer i bunden. Top med halvdelen af løgblandingen og 1/3 af tomaterne. Gentag med endnu et lag og slut af med et låg af auberginer. Fordel de resterende tomatskiver over toppen og drys med ost.
Bag midt i ovnen ved 220° i 25 minutter.

Server med ris eller brød og en grøn salat.

Velbekomme!


vegetarian dinner


The English Corner

Vegetarian layered aubergine bake - please use Google Translate for the time being. If you have any questions, pose them in comments.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar