fredag den 22. februar 2013

Lynhurtig frokostpaté


Her kommer opskriften på en vegetarisk paté, der kan laves på 10 minutter. Den smager skønt og kan tilfredsstille selv hærdede kødelskere.

vegetarian paté sandwich spread

Jeg bruger kidneybønner fra dåse, men det går lige tjept med forkogte bønner fra fryseren.

Opskrift:

1 dåse kidneybønner (240 g drænet vægt)
1 spsk hakkede soltørrede tomater
1 presset fed hvidløg
1 lille tsk sambal oelek, eller hakket frisk chili
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk røget paprika
1 tsk shoyu tamari
1 tsk citronsaft
1 spsk jomfru olivenolie

Dræn bønnerne og skyl dem under rindende vand. Mos dem i køkkenmaskinen, eller stød dem i en morter.
Rør de øvrige ingredienser i de moste bønner og kom patéen på et rent glas. Opbevar patéen på køl.

Server med f.eks. oliven, cherrytomater, agurk, radiser, cornichoner og et godt brød.

Variation: tilpas krydringen efter smag - i stedet for spidskommen kan bruges f.eks. finthakket frisk salvie eller rosmarin. De soltørrede tomater kan erstattes af flåede pebre eller hakkede oliven.

Velbekomme!



The English Corner

Super simple vegetarian paté to satisfy even the most hardened meat-lover. I use canned beans for mine, but pre-cooked ones from the freezer will work just as well for a fast and simple spread.

Recipe:

1 can kidney beans (240 g drained weight)
1 tbsp chopped sun-dried tomatoes
1 crushed clove garlic
1 small tsp sambal oelek, or chopped fresh chili
1 tsp ground cumin
1/2 tsp smoked paprika
1 tsp shoyu tamari
1 tsp lemon juice
1 tbsp virgin olive oil

Drain the beans and rinse under running water. Mash in a food processor or mortar.
Mix the remaining ingredients into the mashed beans and transfer to a clean jar. Keep the paté in the fridge.

Serve with e.g. olives, cherry tomatoes, cucumber, radishes, cornichons and a good wholegrain bread.

Variation: you can vary the spices in various ways - try leaving out the cumin and instead adding finely chopped fresh sage or rosemary. You can also substitute chopped olives or baked peppers for the sun-dried tomatoes.

Bon appétit!

2 kommentarer:

  1. uhmm, den lyder rigtig god! Fint billed også :-)
    Kh Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det lykkedes at fange en smule lys fra køkkenvinduet - det er bestemt ikke let at tage billeder på denne årstid!

      Slet