mandag den 11. februar 2013

Fyld din portobello


Nej, det er ikke en nisserumpe der ligger der på tallerkenen - i dag er vi kun to til middag, så det blev fyldte portobello-svampe med ovnbagte rodfrugter, og en grøn salat med søde granatæblekerner til.

stuffed portobello mushroom

Her får du en opskrift, på de fyldte svampe, der passer til to personer - se noter under variation for den veganske/mælkefri udgave..

Opskrift:

2 store portobellosvampe
1-2 spsk olivenolie
2 tsk oliven-tapenade

fyld:
2 mindre løg
2 spsk hakkede valnødder
2 soltørrede tomater
2 spsk hakket frisk persille
1 skive brød
2 spsk soja-yoghurt naturel
salt og peber efter smag

gedebrie i tynde skiver

Tænd ovnen på 215
Rens svampene, fjern eventuel stok (hak den og svits sammen med løgene) og skrab lamellerne bort med kanten af en ske.
Pensl et ovnfast fad, med plads til svampene, med lidt af olien og læg svampene i bunden med indersiden opad. Smør oliven-tapenade på.
Pil løgene og hak dem. Varm resten af olien på en lille pande og steg løgene ved jævn varme, til de tager farve. Kom valnødder og eventuelt stok ved og steg et par minutter mere.
Hak tomater fint, udblød brødet og smuldr det ned i en skål. Bland de øvrige ingredienser til fyldet i brødet og rør til en grov fars.
Fyld farsen i svampene og pak det godt sammen. Dæk med tynde skiver gedebrie og bag midt i ovnen i  cirka 20 minutter, til osten begynder at smelte og bliver gylden.

Variation: for en mælkefri/vegansk udgave erstattes osten af 1 spsk krydret rasp og der kommes små klatter mælkefri margarine på toppen. Skal det være glutenfrit, så brug glutenfrit brød. Valnødder kan erstattes af andre nødder/kerner.

Velbekomme!The English Corner

Try google translate, or check out my recipe for stuffed portobello mushrooms from last year here: stuffed portobello mushroom - scroll down to the bottom of the post for the English recipe.

Bon appétit!

1 kommentar: