For tiden er vi kun to her på adressen i løbet af ugen, så vi skal vænne os til at lave små portioner. Vi er så også kun to til at skiftes til madlavningen, og til at få idéer og finde begejstringen for kokkerierne frem - det sidste kniber det indimellem med. Men så kan det hjælpe lidt med et tema at lade sig inspirere indenfor, og det aktuelle er så "hurtig mad". Det er ikke noget vi laver så tit her i huset, bortset fra enkelte af sommerens kolde måltider, så det er faktisk en udmærket udfordring og inspiration - og så får vi også mere tid til at hygge os over en kop te, eller måske ligefrem lave dessert!
I går blev det til lynstegte grønsager med cashewnødder, serveret over en skål risnudler. Hurtigt, lækkert og smukt at se på.
Opskrift:
4-5 gulerødder
1 frisk squash på 25-30 cm
300 g slikærter
2 tsk finthakket frisk ingefær
3-4 fed hvidløg
1/4 tsk chiliflager
1 tsk stødt koriander
1 dl rå cashewnødder
2 tsk tamari
2 spsk solsikkeolie til stegning
risnudler til servering
Rens grønsagerne og skær gulerødder og squash i 3-4mm tykke skiver på skrå - squashen flækkes først på langs.
Pil ingefær og hvidløg. Hak ingefær fint og flæk hvidløg på langs.
Varm olien i en wok. Når den er godt varm kommes ingefær, hvidløg, chiliflager, koriander og nødder i. Steg under konstant omrøring til hvidløget begynder at tage farve.
Kom gulerødderne ved og steg under fortsat omrøring til de bliver klare i farven.
Tilsæt squash og ærter og vend godt rundt. Kom tamari ved, skru ned på jævn varme og dæk halvt med et låg. Lad grønsagerne dampe netop møre.
Risnudlerne kommes i en skål, overhældes med kogende vand og trækker i 10 minutter.
Server i dine smukkeste skåle med lidt ekstra tamari til dem der lyster.
Variation: drys eventuelt med hakket frisk koriander inden servering.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe: in English coming soon!
Variation:
Bon appétit!
torsdag den 9. september 2010
(Wok)mad til to
Labels:
easy,
gluten free,
glutenfri,
grønsag,
inspiration,
let,
nudler,
nødder,
peas,
vegetarian,
vegetarisk,
wok
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
nam, nam, nam, nam! Næste gang så frys noget Reza kan tage med til til miiiiiig!
SvarSletEj, hvor ser det lækkert ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Uhm, det er lige noget for mig :-)
SvarSlet@Maia - det ville være synd at fryse det ned! Men vi laver bare en portion når du kommer forbi :)
SvarSlet@Birthe - tak skal du have, det smagte næsten ligeså godt som det ser ud.
@Malou - så må du have dig en omgang mens sukkerærterne er i sæson ;)