mandag den 12. september 2011
Brændstof til hele dagen
Indimellem kan det godt lade sig gøre at finde noget på TV der faktisk var værd at se og høre om, og den her opskrift er resultatet af netop TV-kiggeri. Nærmere bestemt programmet River Cottage, hvor værten udbredte sig om den rigtige måde at spise mysli på - ikke som et tørt og støvet drys på dagens yoghurt eller ymer, men som en frisk og frugtig sag med revet æble og friskpresset juice.
Med haven fuld af æbler og brombær måtte jeg da eksperimentere lidt, og her er så min version af mysli som frisk og vital vitaminbombe, med energi nok til at holde dig kørende i mange timer. Opskriften er nok til 2 personer og er der andet på menuen samme morgen er der såmænd nok til 4.
Opskrift:
1 æble
½-¾ dl friskpresset juice
4 spsk havregryn
½ spsk hver af sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner
et lille drys kanel
pr. person til servering:
1 dl (soja)yoghurt eller mandelmælk
½-1 dl friske eller tørrede bær
2 tsk flydende honning
Skyl æblet og riv det groft ned i en skål. Undgå kernehuset.
Hæld straks juice over det revne æble - f.eks. appelsinjuice eller gulerodsjuice med et skvæt citron.
Bland de øvrige ingredienser i æblerne og lad myslien trække i 15-20 minutter. Du kan også dække skålen til og lade det trække 8-10 timer på køl.
Server med et mælke- eller sojaprodukt, lidt friske eller tørrede bær og sødemiddel efter smag.
Variation: du kan bruge andre former for gryn og kerner eller nødder, og myslien kan blandes med andre former for frugt - f.eks. revet pære eller mosede jordbær. Sød eventuelt med ahorn- eller agavesirup, eller et drys sukker.
Velbekomme!
The English Corner
Here is a fresh and fruity way of serving up müesli instead of using it as a dry topping. According to Hugh Fearnley-Whittingstall of River Cottage, this is how müesli was really intended to be served. I've made up my own combination and this modest recipe will serve two and keep you going all morning. If you want other things than müesli for breakfast as well, this will serve 4.
Recipe:
1 apple
50-75 ml fresh juice
4 tbsp rolled oats
½ tbsp each sesame, pumpkin and sunflower seed
a small pinch of cinnamon, optional
pr. person for serving:
100 ml (soy)yoghurt or almond milk
50-100 ml fresh or dried berries
2 tsp liquid honey
Rinse the apple and grate coarsely into a small bowl, avoiding the core.
Immediately pour fresh juice over the grated apples, e.g. carrot with a splash of lemon, or freshly squeezed orange juice.
Stir in the remaining ingredients and leave to steep for 15-20 minutes. You can also make this ahead, cover the bowl and refirgerate for 8-10 hours.
Serve with soy or dairy product of your choice, topped with berries and sweetened with honey.
Variation: you can naturally use other types of rolled grain and seeds or nuts, and the müesli can be mixed with different kinds of fruit, e.g. grated pears or mashed strawberries. Substitute maple or agave syrup for the honey or use a sprinkling of sugar.
Bon appétit!
Labels:
allergivenlig,
apples,
berries,
breakfast,
bær,
dairy free,
frugt,
fruit,
morgenmad,
mælkefri,
vegan,
vegansk,
vegetarian,
vegetarisk,
æbler
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mums, hvor ser det godt ud!
SvarSletDet må altså prøves, når det er SÅ nemt!
Mmmm.... det ser virkelig lækkert ud!
SvarSlet