Torsdag var der fødselsdag her i huset, så i går blev der bagt kringle for at fejre den unge dame.
Opskriften er baseret på Frk. Jensens og så tilpasset familien og lejligheden. Der er fyld af marcipanremonce og drys af mandler og sukker på toppen. Opskriften her giver to stænger, eller en stor krans/kringle, hvis du kan få plads på din bageplade.
Opskrift:
dej:
300 g fint speltmel
1 tsk friskstødt kardemomme
150 g mælkefri margarine
¾ dl mandelmælk
20 g økologisk gær
2 æg af mindre størrelse
1 spsk sukker
fyld:
100 g marcipan
100 g mælkefri margarine
4 spsk sukker
pynt:
sammenpisket æg til pensling
30 g mandelsplitter
2 spsk sukker
Bland mel og kardemomme. Gnid fedtstoffet i.
Lun mandelmælken og rør gæren ud i den. Rør sammen med æg
og sukker og kom det i melet.
Rør dejen sammen og slå den i fadet til den bliver blank
og glat. Den er meget blød, men der skal ikke ekstra mel i - slå blot dejen til den samler sig og bliver blank og fedtet på overfladen.
Dæk fadet til og lad dejen hæve lunt i 30-45 minutter.
Rør fyldet sammen med en gaffel.
Tænd ovnen på 225°.
Del dejen i to og rul hver del ud i bagepladens længde og
cirka 25 centimeters bredde.
Kom fyldet på i to rækker på hver side af midten. Fold
enderne op over fyldet og derefter siderne indover så de netop overlapper på
midten.
Læg stængerne på bagepapirklædt bageplade, dæk med et
rent klæde og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Pensl stængerne med æg og drys med mandelsplitter og
sukker.
Sæt bagepladen i ovnen lige under midten, luk lågen og
skru straks ned til 200°. Lad stængerne bage i 20-25 minutter, eller til de er
flot gyldne.
Lad dem køle lidt ned på en rist og server kringlen lun.
Variation: der kan bruges andre nødder i stedet for mandler, og du kan udelade marcipanen og komme traditionel remonce med rosiner eller korender i.
Velbekomme!
The English Corner
We are moving into birthday season in this house, and yesterday I made this autumn's first birthday cake - a traditional kringle with marzipan filling.
Recipe: may be available in English soon. Until then use the translate widget in the sidebar.
Variation:
Bon appétit!
Ser virkelig lækkert ud!
SvarSlethar du en e-mail-adresse man kan kontakte dig på ?
Hej Kim
SvarSletDer er et mail-link i min fulde profil.
- Ea