Her er en opskrift på chokolademuffins der varmer helt ind i sjælen på en kold og våd gråvejrs-eftermiddag. Spis dem til en god kop stærk sort te.
Opskriften her giver 9 styk, så der er førstehjælp til hele familien.
Opskrift:
25 g mælkefri margarine
100 g mørk chokolade (55-65%)
125 g fint speltmel
2 spsk god kakao
1 tsk bagepulver
1 nip fint salt
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 stort æg
1 dl mandelmælk
Tænd ovnen på 190°.
Smelt fedtstoffet i en lille kasserolle. Hak chokoladen fint og rør den ud i det varme fedtstof til en jævn masse.
Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen i en røreskål til det er lyst og luftigt.
Rør forsigtigt skiftevis chokoladeblanding, mel og mandelmælk i lidt ad gangen til du har en jævn dej.
Fordel dejen i 9 store muffinforme og bag midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til kagerne er netop gennembagte - stik en tandstik ned midt i den største muffin og tjek at der ikke hænger dej ved.
Lad kagerne køle af på en rist.
Variation: lav en orange-version ved at erstatte mandelmælk med friskpresset appelsinsaft og tilsætte dejen 2 spsk fintskåret appelsinmarmelade. Udelad vaniljen. Hvis du vil undgå bagepulver piskes æggeblomme og sukker først hvidt og luftigt og røres med øvrige ingredienser, mens hviderne piskes stive og vendes i til sidst.
Velbekomme!
The English Corner
Chocolate muffins to warm your heart on a cold and wet afternoon. Have a couple with a nice cup of black tea and all will feel right in the world.
The recipe yields 9 muffins.
Recipe:
25 g dairyfree margarine
100 g dark chocolate (55-65%)
125 g fine spelt flour
2 tbsp quality unsweetened cocoa powder
1 tsp baking powder
1 pinch salt
125 g sugar
1 tsp vanilla sugar
1 large egg
100 ml almond milk
Heat the oven to 190° C.
Melt the margarine in a small saucepan. Chop the chocolate finely and stir into the maragrine until melted.
Sift the flour, cocoa, baking powder and salt together.
Combine the sugar, vanilla and egg in a bowl and whisk until pale and mounted.
Gently stir the chocolate, flour and almond milk into the beaten eggs little by little until you have a smooth batter.
Divide between 9 large muffin tins and bake in the middle of the oven for 15 minutes or until just done - insert a wooden toothpick into the middle of the largest muffin and check that it comes out clean.
Let the muffins cool on a rack.
Variation: you can make a chocolate-orange version by substituting fresh orange juice for the almond milk, and adding 2 tablespoons finecut orange marmalade to the batter. If you want to avoid the baking powder, whisk the egg yolk with the sugar and mix with other ingredients, then whisk the whites until stiff and fold in at the end.
Bon appétit!
onsdag den 31. august 2011
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det ser godt nok mums ud! Jeg har opdaget, at pund-til-pund-opskriften også er kanon til muffins - så den bruger jeg nu tit. Men øj, hvor får man lyst til chokolade, når man ser de der mørke godter! :-)
SvarSletJeg er ikke så vild med pund-til-pund opskrifter, jeg synes de bliver så tunge (og fede!). Her er det meste af fedtstoffet erstattet med mørk chokolade, og den beskedne mængde mandelmælk giver en god luftig krumme. Hvis du er glad for chokolade skulle du tage at prøve ;)
SvarSlet