Vi har masser af umodne druer i drivhuset i øjeblikket, og jeg har i længere tid gået med planer om at få lavet en ret med dem. Det iranske køkken indeholder en del retter med syrligt indslag, enten i form af tørrede lime eller forskellige former for (eddike)sur saft, f.eks. fra umodne druer. Særligt det sydlige køkken holder af kombinationen surt og stærkt.
Jeg har før lavet en ret af auberginer med umodne druer, men aldrig fået udarbejdet en ospkrift. Det er så hermed gjort og har du adgang til en lille klase umodne druer, kan du så forsøge dig med denne ret.
Opskrift:
½ kg auberginer
groft salt
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 små røde chili
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
¼ tsk muskatnød
1 lille bundt bladpersille
2 stilke mynte
1 dåse hakkede flåede tomater
1-2 spsk koncentreret tomat
1 dl vand
½ tsk salt
½ tsk sukker
125 g umodne druer
ca. 1 dl olivenolie til stegning
Skyl og tør auberginer. Fjern stilken og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg i lag i et dørslag og drys med salt mellem lagene.
Lad dem trække i 20-30 minutter. Skyl i koldt vand og pres dem tørre i et rent viskestykke.
Pil løg og hvidløg og skær dem i skiver.
Flæk chili, skrab kernerne ud og skær dem i skiver.
Varm 2 spsk olie i en sauterpande og steg løg, chili og hvidløg til løgene bliver let gyldne. Fjern dem en hulske og stil dem til side.
Kom endnu 2 spsk olie i panden og varm dem op.
Tilsæt aubergineskiver, hæld 2 spsk olie over og lad dem stege ved jævn varme. Vend jævnligt rundt i auberginerne og tilsæt evt. lidt mere olie hvis nødvendigt.
Skyl og hak persille og mynte.
Når auberginerne begynder at blive gyldne kommes krydderier og krydderurter ved. Vend godt rundt og lad dem stege med i et minuts tid.
Kom de øvrige ingredienser i panden og bring retten i kog. Læg låg på og skru ned på lavt blus. Lad retten simre færdig under låg i 10-15 minutter.
Jeg serverede mine auberginer med brød og fetaost.
Velbekomme!
The English Corner
There are a number of Persian stews and other dishes with unripe fruit, especially the Southern areas have a lot of dishes that combine sour and hot. This is a family favourite when our greenhouse grapes are unripe - aubergines with sour grapes.
Recipe:
½ kg aubergines
coarse salt
1 large onion
2 cloves garlic
2 small red chili
1 tsp turmeric
½ tsp cinnamon
¼ tsp grated nutmeg
1 small bunch broad leaf parsley
2 sprigs fresh mint
1 can peeled chopped tomatoes (or 5 fresh)
1-2 tbsp concentrated tomato paste
100 ml water
½ tsp salt
½ tsp sugar
125 g unripe grapes
about 100 ml olive oil for frying
Rinse and dry the aubergines, remove the stem and cut into 1 cm thick slices. Layer in a colander and sprinkle with salt between each layer.
Leave to steep for 20-30 minutes, then rinse with cold water and pat dry with a clean kitchen towel.
Peel the onion and garlic and slice thinly.
Split the chilies, remove the seeds and slice thinly.
Heat 2 tbsp oil in a deep frying pan and fry the onion, garlic and chili until the garlic begins to brown. Remove with a slotted spoon and set aside.
Add another 2 tbsp oil to the pan and heat it. Add the aubergine slices and fry at medium high heat while stirring frequently. Add a little more oil as neccessary.
Rinse, drain and chop the parsley and mint.
When the aubergines begin to brown add the herbs and spices, mix well and leave to fry for a minute or two.
Add the rest of the ingredients to the pan, including the fried onion mixture, and bring to the boil. Reduce heat, cover and leave to simmer gently for 10-15 minutes until done.
I served my aubergines accompanied by bread, hummus, feta cheese and olives.
Bon appétit!
søndag den 23. august 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar