I anledning af eftermiddagens blæsende gråvejr har jeg eksperimenteret med en opskrift på mysli-scones. De er lette at lave, et godt bud på "sund" kage, og så smager de dejligt til en varm kop te.
Hvis du har unger er det sådan noget de kan lave til sig selv efter skole, eller når de har venner på besøg - hurtigt og nemt!
Opskrift:
1 dl hasselnødder og tørret frugt (f.eks. abrikoser og tranebær)
1 dl rå mysli
2 dl speltmel
1 tsk bagepulver
1 kvsp salt
1 tsk fintrevet citronskal, eller ½ tsk kardemomme/vaniljesukker/kanel efter smag
evt. 1 spsk rørsukker-melis
50 g mælkefri margarine
3 store spsk soja-yoghurt naturel, eller 4-5 spsk vand/mandelmælk/æblejuice
lidt ekstra mysli til drys
Tænd ovnen på 225°
Hak nødder og tørret frugt groft.
Bland alle tørre ingredienser i en skål. Hak margarinen i og gnid derefter mellem hænderne til dejen bliver krummet.
Kom yoghurt i og rør det sammen til en klistret dej.
Fordel dejen i to klumper på en plade med bagepapir.
Drys lidt mysli over og tryk hver del ud til en ca. 2 cm tyk cirkel.
Skær hver scone igennem med et kryds, så den er let at brække i stykker efter bagning.
Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er let hævede og flot gyldne.
Spis dem lune til en varm kop te.
Velbekomme!
The English Corner
The grey and blustery weather of this Sunday afternoon has prompted me to experiment with a new recipe for müesli scones. These are extremely quick and easy to bake, a good bid at a "healthy" cake or filling snack, and very good with a cup of tea.
Recipe:
100 ml hazelnuts and dried fruits (e.g. apricots and cranberries)
100 ml raw müesli
200 ml spelt flour
1 tsp baking powder
1 pinch salt
1 tsp grated lemon rind, or ½ tsp vanilla-sugar, cinnamon, or cardamom to taste
(optional) 1 tbsp golden sugar
50 g dairyfree margarine
3 large tbsp natural soy-yoghurt, or 4-5 tbsp water/almond-milk/apple-juice
a little extra müesli for topping
Heat the oven to 225° C.
Roughly chop the nuts and fruits, and mix in a bowl with the dry ingredients.
Dice the margarine and rub it into the müesli mixture until you have a crumb-like texture.
Add the yoghurt and mix well with a spoon until you have a sticky dough.
Cover a baking sheet with parchment. Divide the dough into two parts and place them on the baking sheet. Sprinkle with a little müesli and press into 2 cm thick discs.
Score a deep cross in each scone - that way you can easily break them into parts after baking.
Bake in the middle of the oven for 15 minutes, until slightly raised and golden on top.
Serve warm with a nice cup of tea.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar