tirsdag den 13. oktober 2009

Æble-brombær krummekage

Idag var endnu en strålende efterårsdag, og jeg fik pludselig øje på de store modne brombær på rankerne op ad carporten.

fall harvest

De er som regel lidt ujævne i smagen - nogle er søde og aromatiske, andre er sure eller bare lidt vandede; men heldigvis passer de rigtig godt sammen med æbler, så jeg benyttede lejligheden til at få brugt endnu et par stykker af de mange mange vi har i haven netop nu.

apple-blackberry crumble

Jeg lavede æble-brombær krummekage til dessert. Der er egentlig ikke så meget kage over den, og vi spiser gerne den lune vaniljeduftende sag i skåle. Opskriften her rækker til dessert til 6 personer.

Opskrift:

700 g æbler (500 g renset vægt)
ca. 200 g brombær
1 dl lys Muscovadosukker
korn fra 1 vaniljestang

50 g fint speltmel
50 g malede mandler
50 g vegetabilsk margarine
50 g gyldent rørsukker


Tænd ovnen på 200°

Skyl brombær. Skræl æbler og fjern kernehuset. Skær dem i tern.
Bland Muscovadosukker med vaniljekorn i en skål.

apple-blackberry crumble

Kom frugten i et ildfast fad og drys med sukkerblandingen. Bag midt i ovnen i 20 minutter.
Imens laves krummedejen i køkkenmaskinen – mal mandlerne og tilsæt derefter mel og margarine. Kør på puls funktion indtil dejen ligner revet ost. Vend sukkeret i.
Når frugten har bagt i 20 minutter tages fadet ud og krummedejen bredes ud over. Stil fadet tilbage i ovnen og bag i endnu 20 minutter, eller indtil toppen er let gylden.

apple-blackberry crumble

Vi spiste vores krummekage med sojafløde på, men du kan også servere den med yoghurt, vaniljeis eller flødeskum.

apple-blackberry crumble

Velbekomme!



The English Corner

A delicious warm dessert on a clear cold autumn day - vanilla laced apple-blackberry crumble. This recipe is enough for 6 people for dessert, or 4 as an afternoon treat.

Recipe:

700 g apples (500 g cored and peeled)
200 g blackberries
100 ml pale Muscovado sugar
seeds from 1 vanilla pod

50 g spelt flour
50 g ground almonds
50 g quality dairyfree margarine
50 g golden sugar


Heat the oven to 200° C.

Rinse the blackberries. Peel and core the apples and cut into smaller pieces.

apple-blackberry crumble

Mix Muscovado sugar and vanilla in a bowl.
Combine apples and blackberries in a flat ovenproof dish and sprinkle with the vanilla scented Muscovado sugar. Bake the dish in the middle of the oven for 20 minutes.

apple-blackberry crumble

Make the crumble by mixing flour and ground almonds in a bowl and rubbing the margarine into the mixture until you have a crumbly texture. Fold in the sugar. You can also make the crumble in your food processor - grind the almonds first, then add flour and margarine and run the pulse function until you have a crumbly texture. Fold in the sugar.
After 20 minutes, remove the dish from the oven and spread the crumble on top of the baked fruit. Return to the oven for another 20 minutes, or until the top is lightly golden.
We eat our crumble warm in a bowl, with soy-cream on top. You can also serve the crumble with plain yoghurt, vanilla icecream or whipped cream if you prefer.

apple-blackberry crumble

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar