fredag den 16. oktober 2009

Æbledessert

Der er stadig fuld knald på i forhold til at få brugt vore mange mange æbler. I aftes blev det til en improviseret æbledessert af de aller enkleste - æblerne skal bare udkernes og skæres i skiver, og så er det blot at samle desserten og lade den hygge sig i ovnen mens man spiser. Jeg ville have serveret den med soja-flødeskum, men vi havde ikke mere i huset, så det blev den endnu simplere udgave med et skvæt sojafløde direkte fra kartonen. Super nemt og meget lækkert.

bagte æbler med hasselnødder

Jeg giver cirka mængde pr. person, så kan du selv gange op hvis du har gæster.

Opskrift:

1 æble
1 spsk lys Muscovadosukker
et drys stødt kanel eller vanilje
1 spsk halverede hasselnøddekerner
½ spsk mælkefri margarine, eller smør

sojapiskefløde til servering


Tænd ovnen på 200°.

Skyl æblet og del det i kvarte. Fjern kernehuset.
Skær æblet i tynde både og læg dem i et lille ildfast fad.
Bland sukker med kanel eller vanilje og drys blandingen over æblerne. Top med hasselnødder og fedtstof i små klatter.

ovnklar

Bag midt i ovnen i 20 minutter.
Server med letpisket flødeskum, eller hæld et skvæt fløde ved.

Velbekomme!



The English Corner

I'm still working on making use of our many many apples, and last night this resulted in a super easy dessert of baked apple slices with hazelnuts. Just core and slice the apples, combine the ingredients in an ovenproof dish, and let the dessert take care of itself in the oven while you enjoy your meal - serve the warm and toasty apples with a dollop of whipped cream, or just add a splash of fresh full cream and you have a tasty and satisfying dessert.

ovnbagte æbler

I'm giving the amounts for each serving, and you can multiply as needed.

Recipe:

1 apple
1 tbsp pale Muscovado sugar
a pinch of ground cinnamon or vanilla
1 tbsp halved hazelnut kernels
½ tbsp dairyfree margarine, or butter

soy-cream for serving


Heat the oven to 200° C.

Rinse the apple and cut into quarters. Remove the core and slice thinly.
Place the apple slices in an ovenproof dish of appropriate size. Mix sugar and cinnamon or vanilla and sprinkle over the slices.
Top with hazelnuts and dot with margarine or butter.
Bake in the middle of the oven for 20 minutes.
Serve warm with a dollop of whipped cream, or just a splash of liquid soy-cream as you like.

ovenbaked apples with hazelnuts

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar