fredag den 23. oktober 2009

Brunch-æg

Hvad kan være bedre på en morgen hvor man er lidt træt og uoplagt end en omgang frisklavede oeufs en cocotte? Heldigvis er det så pærelet at lave, at det ovenikøbet er overkommeligt - drik en kop te mens du varmer ovnen op og gør æggene klar, og snup dig et hurtigt brusebad mens de bager. Så er der dejlig brunch-stemning ved morgenbordet!

brunch eggs

Jeg glemte at slå varmluft fra da jeg stillede mine æg i ovnen, så de blev lidt vel gennembagte, men de smagte dejligt. Opskriften her er til 2 personer (eller én der er rigtig sulten!) - gang selv op.

Opskrift:

1 skive god skinke
1 forårsløg
1 fuldmoden tomat
salt og friskkværnet peber
2 æg
2 tsk pesto

lidt fedtstof til at smøre ramekinerne

2 skiver ristet brød til servering


Tænd ovnen på 190° og sæt en kedel vand over.

Hak skinke og forårsløg. Skær tomaten i små tern.
Smør 2 ramekiner indvendigt med vegetabilsk margarine.
Fordel skinke, forårsløg og tomat i formene og krydr med lidt salt og peber.
Slå et æg ud i hver form og kom pesto på toppen.

brunch eggs

Stil ramekinerne i et ovnfast fad og hæld kogende vand ved så det står halvt op om formene - du kan evt. placere fadet i ovnen inden du fylder vand i, så risikerer du ikke at spilde det kogende vand når du flytter fadet.

brunch eggs

Lad æggene bage midt i ovnen i 15 minutter.
Server med ristet brød skåret i stænger eller trekanter, og en god kop te.

brunch eggs

Velbekomme!



The English Corner

What can be better on a cold grey morning, where you're feeling a bit out of sorts, than oeufs en cocotte for breakfast? Thankfully these eggs are so easy to make that it's quite manageable to get them done - have a cup of tea while you get them ready for the oven, then take a shower while they bake, and you can enjoy a brunch-style breakfast that's ready in less than 30 minutes.

brunch eggs

I forgot to turn off the fan in the hot-air oven (English term?) when I put the eggs in, so mine were a bit overcooked this morning. The recipe is for 2 people (or one very hungry person!) and you can just multiply to suit your needs.

Recipe:

1 slice good ham
1 spring onion
1 ripe tomato
salt and freshly ground pepper
2 eggs
2 tsp pesto

a little grease for the ramekins

2 slices of toast to serve


Heat the oven to 190° C and put on a kettle.

Chop the ham and spring onion coarsely. Dice the tomato.
Grease 2 ramekins inside with a little vegetable margarine.
Divide the ham, spring onion and tomato between the ramekins, and season with a little salt and pepper.
Crack an egg into each ramekin and top with the pesto.

brunch eggs

Place the ramekins in a small ovenproof dish, and add boiling water to the dish until it reaches halfway up the sides of the ramekins.
Bake the eggs in the middle of the oven for 15 minutes.
Serve with toast and a cup of good strong tea.

brunch eggs

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar