søndag den 31. oktober 2010

Græskarsuppe

Så er det allehelgens aften i aften, og det er der efterhånden flere og flere der fejrer på amerikansk vis. Jeg ser gerne Tim Burtons The Nightmare Before Christmas, men hele gys og gru delen af halloween siger mig ellers ikke sa meget - jeg synes mere jeg trænger til noget lys og varme end til mere mørke og gys her på grænsen til vinteren.

autumn mosaic

En god græskarsuppe er leveringsdygtig i både varme og mæthed, og farven lyser smukt op. Jeg tror de fleste efterhånden er kommet efter at lave supper af de flotte små hokkaido-græskar, men her kommer alligevel en version af min opskrift på herlighederne i dagens anledning.

Opskrift:

1 hokkaido græskar
1 løg
4 fed hvidløg
½ tsk chiliflager
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk stødt koriander
1 stor tsk spidskommen
2 laurbærblade
2 spsk koncentreret tomat
1½ liter god grøntbouillon
salt efter smag

2 spsk rapsolie til stegning

citron eller limesaft
godt brød til serveringen


Del græskarret i to og skrab kerner og trevler ud. Skræl det med en skarp kniv og skær kødet i tern.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele. Gør ingefær klar.
Varm olien i bunden af en gryde, kom chiliflager i og lad dem syde et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og svits under omrøring til løgene bliver klare.
Kom græskartern og krydderier i gryden og rør godt rundt. Lad det stege et par minutter under hyppig omrøring.
Kom tomatpure og bouillon ved og bring gryden i kog. Læg låg på og lad det koge mørt ved middel-svag varme, cirka 40 minutter.
Tag laurbærbladene op og blend suppen med stavblenderen (den kan også komme i blender eller køkkenmaskine, eller passeres gennem en sigte). Smag til med salt og citron/limesaft.

pumpkin soup

Serveres godt varm med tykke skiver ristet brød.

Variation: i stedet for citron/limesaft kan du eventuelt tilføre syre til suppen ved at servere den med en god klat cremefraiche eller fåremælksyoghurt. En syrlig gede-friskost kan også bruges. Chili, ingefær, koriander, spidskommen og laurbærblad an erstattes af en spiseskefuld af husets karryblanding.

Velbekomme!The English Corner

Recipe: in English as soon as I have more time and energy on my hands.græskarsuppe

Variation:
Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar