
En god græskarsuppe er leveringsdygtig i både varme og mæthed, og farven lyser smukt op. Jeg tror de fleste efterhånden er kommet efter at lave supper af de flotte små hokkaido-græskar, men her kommer alligevel en version af min opskrift på herlighederne i dagens anledning.
Opskrift:
1 hokkaido græskar
1 løg
4 fed hvidløg
½ tsk chiliflager
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk stødt koriander
1 stor tsk spidskommen
2 laurbærblade
2 spsk koncentreret tomat
1½ liter god grøntbouillon
salt efter smag
2 spsk rapsolie til stegning
citron eller limesaft
godt brød til serveringen
Del græskarret i to og skrab kerner og trevler ud. Skræl det med en skarp kniv og skær kødet i tern.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele. Gør ingefær klar.
Varm olien i bunden af en gryde, kom chiliflager i og lad dem syde et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og svits under omrøring til løgene bliver klare.
Kom græskartern og krydderier i gryden og rør godt rundt. Lad det stege et par minutter under hyppig omrøring.
Kom tomatpure og bouillon ved og bring gryden i kog. Læg låg på og lad det koge mørt ved middel-svag varme, cirka 40 minutter.
Tag laurbærbladene op og blend suppen med stavblenderen (den kan også komme i blender eller køkkenmaskine, eller passeres gennem en sigte). Smag til med salt og citron/limesaft.

Serveres godt varm med tykke skiver ristet brød.
Variation: i stedet for citron/limesaft kan du eventuelt tilføre syre til suppen ved at servere den med en god klat cremefraiche eller fåremælksyoghurt. En syrlig gede-friskost kan også bruges. Chili, ingefær, koriander, spidskommen og laurbærblad an erstattes af en spiseskefuld af husets karryblanding.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe: in English as soon as I have more time and energy on my hands.

Variation:
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar