onsdag den 3. november 2010

Sellerisalat

Der er så mange dejlige friske rodfrugter at få for tiden, så det er bare med at finde ting at bruge dem til.

sellerisalat

I dag blev det en sprød og aromatisk salat af knoldselleri med æble og nødder. Opskriften rækker som tilbehør til 4 personer.

Opskrift:

½ knoldselleri
1 æble
1 citron
¼ tsk fint salt
friskkværnet sort peber
½ dl olivenolie
2 spsk hasselnødder
1 spsk hakket bredbladet persille
evt. 50 g fast ost, f.eks. Manchego


Variation: salaten kan laves med valnødder i stedet for hasselnødder. Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl - vent blot med at tilsætte ostetern til kort tid inden serveringen, hvis du vil have dem med.

Rens knoldselleri og skær det i tynde stave.
Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern.
Kom selleri og æble i en skål, pres saften af citronen og dryp 1 spiseskefuld over salaten.
Pisk resten af citronsaften sammen med salt, peber og olivenolie.
Hak nødderne og persillen groft.
Skær osten i små tern, hvis du bruger det.
Vend det hele sammen i en skål og lad salaten trække køligt i ½ time.

Velbekomme!



The English Corner

Recipe: in English when I have a bit more time and energy. In the meantime try Google translate :)



Variation:
Bon appétit!

5 kommentarer:

  1. Super lækker efterårssalat :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder rigtig lækkert, men tvivler på at manden herhjemme kan lokkes til at spise selleri:)

    SvarSlet
  3. @ Malou - ja, den var rigtig god :)

    @Miss Muffin - giv ham en chance, du kan jo evt. lade være med at sige noget om selleri når du stiller den på bordet, hvis han har fordomme mod det! ;)

    SvarSlet
  4. Uh, hvor ser den dog lækker ud - og jeg er totalt skud i knoldselleri! Den skal helt klart prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  5. @Birthe - håber den gør lykke :)

    SvarSlet